Post

Share this post

Online και χωρίς συνδρομή για τους σινεφίλ, οι ταινίες της StraDa Films

Η StraDa Films προσφέρει online και χωρίς συνδρομή, τις μεγαλύτερες κινηματογραφικές επιτυχίες της.

Οnline και δωρεάν

Από τις 31 Οκτωβρίου και μέσα από το site της, η StraDa Films προσφέρει στο κοινό, χωρίς συνδρομή, όλες τις μεγάλες κινηματογραφικές επιτυχίες της, με δυνατότητα θέασης για συγκεκριμένο ή και για απεριόριστο διάστημα.

Η έναρξη έγινε με τις τρεις ταινίες του τρομερού παιδιού του ελληνικού σινεμά, Σύλλα Τζουμέρκα. «Το θαύμα της θάλασσας των Σαργασσών», η «Έκρηξη» και η «Χώρα προέλευσης» είναι διαθέσιμες online μέσα από το site και δωρεάν. Άνοιξαν ακόμα για το κοινό οι ταινίες: «Ψυχρός πόλεμος» (Cold war) και «Ida», τα δύο αριστουργήματα του Pawel Pawlikowski, καθώς και οι πολυβραβευμένες ελληνικές ταινίες που εντυπωσίασαν με την κινηματογραφική τους έξοδο, «Οίκτος» και «Αφτερλωβ».

Οι ταινίες

Το Θαύμα της θάλασσας των Σαργασσώνsvg%3E

Το Θαύμα της θάλασσας των Σαργασσών φέρνει «το Έγκλημα και Τιμωρία στον βάλτο της ελληνικής επαρχίας». Η τρίτη ταινία του Σύλλα Τζουμέρκα παρακολουθεί δυο γυναίκες, μια αστυνομικό και μια εργάτρια σε ένα εργοστάσιο παραγωγής χελιών, που ζουν σε μια επαρχιακή πόλη στη Δυτική Ελλάδα. Όταν μια μυστηριώδης αυτοκτονία θα φέρει τα πάνω-κάτω στη μικρή πόλη και θα πυροδοτήσει έναν άγριο κύκλο βίας, οι ζωές των δύο γυναικών που μέχρι χθες αγνοούσαν η μία την ύπαρξη της άλλης, θα αρχίσουν να συγκλίνουν. Δεν το ξέρουν ακόμη, αλλά από τη συνάντησή τους μπορεί να κρέμεται η σωτηρία τους…Ένα καθηλωτικό θρίλερ που τιμήθηκε στα μεγαλύτερα κινηματογραφικά φεστιβάλ κάνοντας πρεμιέρα στο Φεστιβάλ Βερολίνου και γοητεύοντας κοινό και κριτικούς.

svg%3E

Το δυναμικό πορτρέτο μιας γυναίκας σε απόγνωση που από στοργική μητέρα, ερωτευμένη σύζυγος και υπεύθυνη κόρη, βρίσκει μια μέρα τον εαυτό της στη δίνη του κυκλώνα. Ο Σύλλας Τζουμέρκας αναδεικνύεται εδώ σ’ ένα σημαντικό σκηνοθέτη γυναικών, ενώ η Αγγελική Παπούλια παραδίδει μαθήματα ερμηνείας που της χαρίζουν μεγάλα Βραβεία στα Φεστιβάλ του κόσμου. Η ταινία ταξίδεψε σε πάνω από 80 διεθνή κινηματογραφικά Φεστιβάλ.

 

Χώρα προέλευσηςsvg%3E

Μια θυελλώδης κινηματογραφική άσκηση ανατομίας της χαοτικής ελληνικής κοινωνίας από τα χρόνια της μεταπολίτευσης μέχρι τη σκληρή περίοδο της οικονομικής κρίσης. Μια ταινία για μια χώρα και μια οικογένεια σε ελεύθερη πτώση. Μια ενδοοικογενειακή υιοθεσία οδηγεί τρεις γενιές μιας οικογένειας (τη γενιά του ’50, τη γενιά της μεταπολίτευσης, και τη νεώτερη γενιά) σε μια σύγκρουση μέχρις εσχάτων. Με παγκόσμια πρεμιέρα στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας ταξιδεύει έκτοτε ανά τον κόσμο, καθιερώνοντας τον Σύλλα Τζουμέρκα ως ένα από τους σημαντικότερους νέους σκηνοθέτες της χώρας μας.

Ψυχρός Πόλεμος (Cold War)

Το πολυβραβευμένο αριστούργημα του Pawel Pawlikowski που απέσπασε το Βραβείο Σκηνοθεσίας στο Φεστιβάλ Καννών 2018 και ήταν υποψήφιο στα Όσκαρ Καλύτερης Ξένης Ταινίας. Μια παθιασμένη ερωτική ιστορία δύο εντελώς διαφορετικών ανθρώπων, με φόντο τον Ψυχρό Πόλεμο στην Πολωνία, το Βερολίνο, τη Γιουγκοσλαβία και το Παρίσι. Ένας άντρας και μια γυναίκα παγιδεύονται σε έναν μοιραίο έρωτα που τους καταδικάζει να βρίσκονται δεμένοι ο ένας με τον άλλον. Οι πολιτικές συνθήκες, τα ελαττώματα τους, αλλά και μια σειρά από ατυχείς συγκυρίες τους χωρίζουν και τους ενώνουν σε έναν έρωτα διαχρονικά αδύνατο.

svg%3E

Oscar Καλύτερης Ξενόγλωσσης Ταινίας 2015. Ο Pawel Pawlikowski είπε για την αριστουργηματική ταινία του «…H IDA είναι μια ταινία για την ταυτότητα, την οικογένεια, την πίστη, την ενοχή, τον σοσιαλισμό και τη μουσική. Ήθελα να κάνω μια ταινία για την ιστορία, η οποία δεν θα ήταν ιστορική. Μια ηθική, αλλά όχι διδακτική ταινία. Ήθελα να πω μια ιστορία στην οποία ο καθένας «έχει τους λόγους του», μια ιστορία πιο κοντά στην ποίηση παρά στην αφήγηση…».

Οίκτοςsvg%3E

Η πολυσυζητημένη ταινία του Μπάμπη Μακρίδη ξεκίνησε τη δυναμική της πορεία από το Φεστιβάλ SUNDANCE στο τμήμα World Cinema Dramatic Competition και συνέχισε με μεγάλη επιτυχία στα Φεστιβάλ ανά τον κόσμο (Ρότερνταμ, Οδησσός, Βαλέτα κλπ). Μια ταινία για την σχέση των ανθρώπων απέναντι στην δυστυχία και στο κομμάτι που αυτή αναμιγνύεται με την ευτυχία. Για την ισορροπία ανάμεσα στις δύο αντίθετες αυτές έννοιες, για την ισότιμη σημασία τους και για την αυθόρμητη τεχνητή ανακατασκευή τους στην καθημερινότητα μας.

Αφτερλωβsvg%3E

Το μεγάλου μήκους ντεμπούτο του ταλαντούχου σκηνοθέτη Στέργιου Πάσχου, με επιτυχημένη πορεία σε διεθνή και εγχώρια φεστιβάλ, (βραβείο Καλύτερης Ταινίας από την Επιτροπή Νέων του Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Λοκάρνο). Μια αστεία, συγκινητική και καυστική μετα-ερωτική ιστορία δυο ανθρώπων που αρνούνται να μεγαλώσουν. Που αποκλεισμένοι, έγκλειστοι και ανήμποροι να εξηγήσουν αυτό που τους συμβαίνει, ξεκινούν με αθωότητα, αμηχανία και γενναιότητα, ένα ταξίδι εξερεύνησης όλων εκείνων που τους ενώνουν αλλά και αυτών που τους χωρίζουν.

Δείτε τις ταινίες της StraDa Films online, χωρίς συνδρομή, από τον ιστότοπο της StraDa Films.

Πηγή: monopoli.gr