Post

Share this post

Χαγιάο Μιγιαζάκι: Η τελευταία ταινία της καριέρας του θα βασίζεται στο αγαπημένο του παιδικό βιβλίο

Ο θρυλικός δημιουργός animaiton, Χαγιάο Μιγιαζάκι, επιστρέφει 8 χρόνια μετά την συνταξιοδότησή του για να σκηνοθετήσει την τελευταία ταινία της καριέρας του.

Ο Χαγιάο Μιγιαζάκι επιστρέφει στα σκηνοθετικά του καθήκοντα για πρώτη φορά μετά την τελευταία του ταινία, με τίτλο The Wind Rises, που κυκλοφόρησε το 2013 .

Ο θρυλικός δημιουργός είχε ανακοινώσει τη συνταξιοδότησή του το 2013, με τους θαυμαστές του Studio Ghibli σε όλο τον κόσμο να εκφράζουν ανοιχτά την απογοήτευσή τους για το τέλος του πιο παραγωγικού δημιουργού ταινιών animation.

Φαίνεται όμως ότι η απουσία του σκηνοθέτη δεν θα κρατήσει τόσο, όπως επιβεβαίωσε και ο ίδιος σε μία πρόσφατη και πολύ σπάνια συνέντευξή του.

Χαγιάο Μιγιαζάκι

Μιλώντας στους New York Times, ο Χαγιάο Μιγιαζάκι αποκάλυψε ότι δουλεύει πάνω στην καινούρια του ταινία τα τελευταία 4 χρόνια. Η ταινία είναι βασισμένη στη νουβέλα του Genzaburo Yoshino με τίτλο «How Do You Live?» (Πως ζεις;), η οποία εκδόθηκε το 1937.

Το βιβλίο, αφορά ένα αγόρι από το Τόκιο, το οποίο αντιμετωπίζει τον πρόσφατο θάνατο του πατέρα του και ο ίδιος ο σκηνοθέτης αναφέρει πως αποτελεί ένα από τα αγαπημένα βιβλία των παιδικών του χρόνων.

Όταν ο δημοσιογράφος τον πίεσε περισσότερο σχετικά με την απόφαση του να αποχωρήσει από την κινηματογραφική βιομηχανία, η απάντηση του ήταν η εξής: «Γιατί έτσι ήθελα». Επιπλέον, ο Μιγιαζάκι δεν αποκάλυψε τον τίτλο της νέας του ταινίας, αλλά έκανε την παρακάτω δήλωση: «Κάνω αυτήν την ταινία γιατί δεν έχω κάποια άλλη απάντηση».

Ο Τόσιο Σουζούκι, συνιδρυτής του Studio Ghibli και παραγωγός εξήγησε πως η επερχόμενη ταινία είναι γεμάτη με αξεπέραστη φαντασία.

Αναμένεται η κυκλοφορία του trailer και η ανακοίνωση της πρεμιέρας της ταινίας.

Πηγή: monopoli.gr