Post

Share this post

10 ηθοποιοί που παραλίγο να χάσουν τη ζωή τους για… μία ταινία

Δεν είναι λίγοι οι ηθοποιοί που έχουν φτάσει κοντά στον θάνατο κατά τη διάρκεια γυρισμάτων και έχουν γλιτώσει με σοβαρά τραύματα. Ακολουθούν δέκα τέτοιες περιπτώσεις.

Η δουλειά του ηθοποιού μπορεί να φαντάζει άκρως ενδιαφέρουσα και διασκεδαστική για τους περισσότερους από εμάς. Πέρα από αυτά, όμως, αποδεικνύεται πολλές φορές και ιδιαίτερα επικίνδυνη.Είτε πρόκειται για ατυχήματα, για δυσλειτουργία σε ειδικά εφέ, για ηθοποιούς που είναι οι ίδιοι και κασκαντέρ, είτε και για πολύ άτυχες στιγμές, αρκετοί ηθοποιοί έχουν έρθει πολύ κοντά στον θάνατο κατά τη διάρκεια γυρισμάτων. Ας δούμε 10 τέτοιες στιγμές!

1. Ο Τζάκι Τσαν χρειάστηκε άμεσα επέμβαση
Ήταν στα γυρίσματα της κωμωδίας δράσης «Armour of God» του 1986 όταν ως συνήθως ο ηθοποιός γύριζε ο ίδιος τις επικίνδυνες σκηνές. Σε μία σκηνή έπρεπε να γλιστρήσει κάτω από ένα δέντρο και εν τέλει έσπασε το κρανίο του πέφτοντας από τα 8 μέτρα και χτυπώντας το κεφάλι του σε έναν βράχο. Έπρεπε να μπει αμέσως στο χειρουργείο και το συγκεκριμένο τραύμα του άφησε μια τρύπα στο κρανίο την οποία καλύπτει μέχρι σήμερα με ένα πλαστικό προσθετικό.

2. Ο Τζον Χερτ επανειλημμένα κινδύνευε από ασφυξία
Ο απαιτητικός ρόλος του Βρετανού ηθοποιού στην ταινία «The Elephant Man» του Ντέιβιντ Λιντς χρειαζόταν υπερβολικά πολλά προσθετικά εφέ, τα οποία τον έφεραν κοντά στην ασφυξία. Του είχαν ζητήσει να παραμένει όρθιος καθώς φορούσε το συγκεκριμένο μέικ απ και εκείνος συνεχώς το αμελούσε κοντεύοντας να του κοστίσει τη ζωή.

3. Η Τζένιφερ Λόρενς εγκλωβισμένη στο «The Hunger Games»
Θα μπορούσε να είναι μεταφορικά εγκλωβισμένη παίζοντας τον συγκεκριμένο ρόλο στο «The Hunger Games» αλλά η ίδια βρέθηκε αντιμέτωπη και με έναν πραγματικό εγκλωβισμό που παραλίγο να της στερήσει τη ζωή. Σε μια σκηνή έπρεπε να τρέξει μέσα σε μια σπηλιά και μια δυσλειτουργία στα μηχανήματα παραγωγής ομίχλης οδήγησε στο να βγει τόσος πολύς καπνός που η ηθοποιός δεν μπορούσε να δραπετεύσει, με αποτέλεσμα να φτάσει κοντά στην ασφυξία.

4. Ο Τομ Κρουζ και το λεπίδι
Είναι ακόμη ένας ηθοποιός που εκτελεί και χρέη κασκαντέρ, κάτι το οποίο μπορεί πολλές φορές να οδηγήσει σε δυσάρεστες καταστάσεις. Σε μια σκηνή για την ταινία «The Last Samurai» ο Κρουζ έπρεπε να πηδήξει πάνω σε ένα μηχανικό άλογο το οποίο ωστόσο έπαθε μια δυσλειτουργία. Άφησε εκτεθειμένο το λεπίδι του συμπρωταγωνιστή του το οποίο ήταν χιλιοστά μακριά από τον λαιμό του Τομ Κρουζ.

5. Κανείς δεν είχε καταλάβει ότι η Άιλα Φίσερ πνιγόταν
Για τις ανάγκες της ταινίας «Now You See Me» η ηθοποιός έπρεπε να μπει σε μια δεξαμενή νερού δεμένη και να προσπαθήσει στα πλαίσια του ρόλου να αποδεσμευτεί. Ωστόσο, όταν η ίδια άρχισε να πνίγεται στην πραγματικότητα κανείς δεν είχε αντιληφθεί ότι δεν πρόκειται για μια πολύ καλή ερμηνεία αλλά για μια πραγματική κατάσταση. Την έβγαλαν τελικά έξω μετά από τρία λεπτά!

5. Ο Τζιμ Καβίζελ και τα «Πάθη Του Χριστού»
Δεν είναι λίγες οι φήμες γύρω από την ατυχία των ηθοποιών που ενσάρκωσαν τον Χριστό. Ίσως η πιο τραγική ιστορία να είναι αυτή του Τζιμ Καβίζελ στην πολύ αμφιλεγόμενη ταινία του Μελ Γκίμπσον «Τα Πάθη Του Χριστού». Ο ηθοποιός λόγω των δύσκολων συνθηκών έπασχε από πνευμονία, υποθερμία και λοίμωξη των πνευμόνων. Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά, τον χτύπησε κεραυνός κατά τα γυρίσματα της σκηνής του Κηρύγματος στο Βουνό και όλως παραδόξως επιβίωσε! «Άναψα σαν χριστουγεννιάτικο δέντρο» δήλωσε ο ίδιος, ο οποίος είχε εξαρθρώσει και τον ώμο του στο σετ.

6. Ο Σιλβέστερ Σταλόνε βγήκε knock out
Στα γυρίσματα της ταινίας «Rocky IV» ο Σταλόνε ζήτησε από τον συμπρωταγωνιστή του Ντολφ Λάντγκρεν να τον βγάλει knock out καθώς θα γύριζαν την σκηνή της πάλης τους. Η τελειωτική μπουνιά που έφαγε ήταν τόσο ισχυρή που το πλευρό του μπήκε μέσα στο στήθος του προκαλώντας την καρδιά του να συμπιεστεί λόγω του πρηξίματος του περικαρδίου. Για 9 μέρες βρισκόταν σε εντατική θεραπεία!

7. Ο Τζορτζ Κλούνεϊ απέκτησε χρόνιους πονοκεφάλους
Ήταν στην διάρκεια της ταινίας «Syriana» το 2005 όταν έπρεπε να ξυλοκοπήσουν τον χαρακτήρα που ο Κλούνεϊ ενσάρκωνε καταλήγοντας με ένα τραύμα στον εγκέφαλο. Για αυτό έφταιγε μια καρέκλα στην οποία ήταν δεμένος ο πρωταγωνιστής και στην οποία χτύπησε με αποτέλεσμα να μείνει με χρόνιους πονοκεφάλους από τους οποίους κατάφερε να απαλλαγεί μέσα από χειρουργείο.

8. O Ντίλαν Ο’Μπράιαν τραυματίστηκε τόσο που τα γυρίσματα σταμάτησαν για ένα χρόνο
Καθώς γύριζε την ταινία «Maze Runner: The Death Cure» ο Ντίλαν Ο’Μπράιαν παραλίγο να χάσει τη ζωή του. Έπρεπε να πηδήξει από την κορυφή ενός αυτοκινήτου στην κορυφή ενός άλλου αλλά ο ηθοποιός σύρθηκε κάτω από το αμάξι αποκτώντας πληγές και κατάγματα στα ζυγωματικά και στις κόγχες των ματιών. Έτσι, τα γυρίσματα διακόπηκαν για έναν χρόνο λόγω της σοβαρότητας των τραυμάτων του.

9. Ο Γκάνναρ Χάνσεν και το πριόνι
Στην ταινία «Ο σχιζοφρενής δολοφόνος με το πριόνι» του 1974 ο Γκάνναρ Χάνσεν καθώς ενσάρκωνε τον δολοφόνο που κυνηγάει τους πρωταγωνιστές με ένα πριόνι, χρησιμοποιούσε ένα αληθινό πριόνι το οποίο το είχε σε λειτουργία. Παραλίγο να πεθάνει, όμως, όταν γλίστρησε σε λάσπη και το πριόνι σε λειτουργία πέταξε στον αέρα και προσγειώθηκε μερικά εκατοστά μακριά από το κεφάλι του ηθοποιού.

Ο σχιζοφρενής δολοφόνος με το πριόνι
Ο σχιζοφρενής δολοφόνος με το πριόνι

10. Η Μάργκαρετ Χάμιλτον και τα εγκαύματα
Στην εμβληματική ταινία του 1939 «The Wizard of Oz» η Μάργκαρετ Χάμιλτον έπαιζε την κακιά μάγισσα η οποία σε μια σκηνή έπρεπε να εξαφανιστεί αφήνοντας ένα σύννεφο καπνού. Η πόρτα που θα άνοιγε προκειμένου να την εξαφανίσει για το εφέ δεν άνοιξε με αποτέλεσμα τα εφέ καπνού να προκαλέσουν στην ηθοποιό εγκαύματα δευτέρου και τρίτου βαθμού στο πρόσωπο και τα χέρια.

Πηγή: monopoli.gr