Post

Share this post

Νοέμβριος στο Cinobo: Βραβευμένες ταινίες και αφιέρωμα στην άλλη πλευρά του τρόμου

Η αγαπημένη ελληνική πλατφόρμα ανεξάρτητου κινηματογράφου ανανεώνεται τον Νοέμβριο με βραβευμένες ταινίες από τα μεγαλύτερα ευρωπαϊκά φεστιβάλ, οσκαρικές ερμηνείες, δυσεύρετα ντοκιμαντέρ, ελληνικά αφιερώματα και πολλά άλλα.

Ένας πολύ ιδιαίτερος κινηματογραφικός μήνας έρχεται το Νοέμβριο στο Cinobo με βραβευμένες ταινίες.

Είναι ένα από τα μεγαλύτερα ευρωπαϊκά φεστιβάλ με οσκαρικές ερμηνείες, δυσεύρετα ντοκιμαντέρ, ελληνικά αφιερώματα και μια συλλογή με ταινίες που εξερευνούν την άλλη πλευρά του τρόμου.

Spotlight στις ταινίες τεκμηρίωσης του Ηλία Γιαννακάκη, μια δεισδυτική ματιά στον κόσμο της μόδας και του σινεμά, η πρόσφατη κινηματογραφική συνεύρεση του Χαβιέ Μπαρδέμ και της Πενέλοπε Κρουζ και μία ωδή στα 90s από τον Κριστόφ Ονορέ συνθέτουν τον φιλμικό ιστό του Νοέμβρη στο Cinobo.

The Other Side of Horror

Τρόμος στο σινεμά δεν είναι μόνο εκείνο το τρόμαγμα που βρίσκεται πίσω από τους σκοτεινούς τοίχους και τις κλειστές πόρτες. Ας φανταστούμε την ταινία τρόμου, αλλιώς. Δίχως τινάγματα. Δίχως τέρατα. Δίχως ουρλιαχτά.

Αυτά είναι κάποια βασικά στοιχεία που έχουμε συνδέσει με το είδος, πόσο συχνά μπορεί όμως ο τρόμος να ελλοχεύει στην παραμικρή γωνιά της απλής καθημερινότητας;

Στην αγωνία της ψηφιακής επικοινωνίας. Στην κρίση ταυτότητας μιας παραμυθένιας ζωής που εξελίσσεται σε βίαιο εφιάλτη. Στον ψυχολογικό πανικό της απομόνωσης.

Στην ασφυξία μιας οικογενειακής τραγωδίας. Στην υπαρξιακή απόγνωση του έρωτα και της δημιουργίας.

Η Βασίλισσα της Γης (Queen of Earth) του Άλεξ Ρος Πέρι με μια ανατριχιαστικά εκπληκτική Ελίζαμπεθ Μος. Θα σταθεί σημαιοφόρος της νέας συλλογής που θα εγκαινιαστεί το Νοέμβριο στο Cinobo υπό τον τίτλο «The Other Side of Horror».

Ταινίες δομημένες πάνω σε συμβάντα βίας, τρόμου και αγωνίας, κατασκευασμένες με πρωταρχικό σκοπό να κάνουν το κοινό τους να φοβηθεί.

Με ιστορίες σασπένς πάνω στο άγνωστο, στο διαφορετικό, στο απόκοσμο, στο ταμπού, από τον Ολιβιέ Ασαγιάς ως τον Γιώργο Λάνθιμο κι από την Λιν Ράμσεϊ ως τον Ξαβιέ Ντολάν.

Πηγή: monopoli.gr