Post

Share this post

Νάταλι Πόρτμαν: Θα ερμηνεύσει ηρωίδα της Έλενα Φερράντε σε επερχόμενη ταινία

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, η βραβευμένη με Όσκαρ ηθοποιός Νάταλι Πόρτμαν θα πρωταγωνιστήσει σε μια νέα μεταφορά της HBO Films, που θα βασιστεί σε μυθιστόρημα της Έλενα Φερράντε.

Η βραβευμένη με Όσκαρ ηθοποιός Νάταλι Πόρτμαν υπέγραψε συμβόλαιο να ηγηθεί του καστ της επερχόμενης παραγωγής της HBO Films, με τίτλο «Μέρες Εγκατάλειψης». H ταινία βασίζεται στο ομότιτλο μυθιστόρημα της Ιταλίδας μυθιστοριογράφου των παγκόσμιων best – seller με το λογοτεχνικό ψευδώνυμο Έλενα Φερράντε

Το σενάριο και τη σκηνοθεσία της ταινίας, η οποία βρίσκεται στο στάδιο της προ-παραγωγής, έχει αναλάβει η Maggie Betts, ενώ στην παραγωγή συμμετέχουν τόσο η πρωταγωνίστρια όσο και η ίδια η συγγραφέας.

Λίγα λόγια για την υπόθεση της ταινίας

Η πλοκή της ταινίας επικεντρώνεται γύρω από τον χαρακτήρα της Tess, μιας γυναίκας που εγκατέλειψε τα όνειρά της για μια σταθερή οικογενειακή ζωή. Έναν ρόλο τον οποίο θα ενσαρκώσει η Νάταλι Πόρτμαν. Όταν η Tess εγκαταλείπεται η ίδια από τον σύζυγό της, ο κόσμος της εκτροχιάζεται.

«Οι Μέρες Εγκατάλειψης» αποτελούν ένα αποτροπιαστικό ταξίδι στο μυαλό μιας γυναίκας σε κρίση, η οποία έρχεται αντιμέτωπη με τους άγραφους κανόνες της μητρότητας και της γυναικείας ταυτότητας, καθώς διασχίζει τα σκοτεινότερα μονοπάτια του ψυχισμού της.

«Οι Μέρες Εγκατάλειψης», Εκδόσεις Πατάκη

«Οι Μέρες Εγκατάλειψης», Εκδόσεις Πατάκη

Πρωταγωνίστρια η Νάταλι Πόρτμαν

Η ταινία αποτελεί το δεύτερο μεγάλο πρότζεκτ στο οποίο έχει προστεθεί η Νάταλι Πόρτμαν πρόσφατα. Η Ισραηλινο-αμερικανίδα ηθοποιός θα συμπρωταγωνιστήσει, επίσης, στη μίνι σειρά της Apple TV, με τίτλο «Lady in the Lake», στο πλευρό της Λουπίτα Νιόνγκο. Ένα τηλεοπτικό πρότζεκτ, βασισμένο στο ομότιτλο μυθιστόρημα της Λόρα Λίπμαν.

Η Νάταλι Πόρτμαν εκτός από το Όσκαρ Α’ Γυναικείου Ρόλου που κέρδισε για την ερμηνεία της στον «Μαύρο Κύκνο». Έχει, επιπλέον, άλλες δύο υποψηφιότητες για τη συμμετοχή της στις ταινίες «Jackie» και «Εξ’ Επαφής». Άλλες αξιοσημείωτες κινηματογραφικές συμμετοχές της τα: «Léon», η τριλογία του «Πολέμου των Άστρων», «V for Vendetta», «Αφανισμός» κ.α.

Η Έλενα Φερράντε στη μικρή και τη μεγάλη οθόνη

Δεν είναι η πρώτη φορά που το συγκεκριμένο μυθιστόρημα της Έλενα Φερράντε γνωρίζει τη διασκευή. Το 2005 έγινε ταινία από τον Roberto Faenza. Άλλα μυθιστορήματα της συγγραφέως που μεταφέρθηκαν στη μικρή και τη μεγάλη οθόνη είναι η «Βάναυση Αγάπη» το 2006 από τον Mario Martone και η «Χαμένη Κόρη» η οποία θα κυκλοφορήσει προσεχώς στις κινηματογραφικές αίθουσες, σε σκηνοθεσία της Μάγκι Τζίλενχαλ, με πρωταγωνίστρια τη βραβευμένη με Όσκαρ ηθοποιό Ολίβια Κόλμαν. Τα γυρίσματα της τελευταίας πραγματοποιήθηκαν στις Σπέτσες.

Η σαρωτική μυθιστορηματική τετραλογία της «Η υπέροχη φίλη μου» έγινε σειρά από την HBO το 2018, σε σκηνοθεσία Saverio Costanzo.

Με πληροφορίες από: VarietyDeadline

Πηγή: monopoli.gr