Post

Share this post

Lady Gaga: Το άγνωστο φωτογραφικό λεύκωμα της ζωής της

Για εμάς η Lady Gaga είναι γεννημένη pop icon. Για εκείνη, η Stefani είναι γεννημένη μουσικός.

Την έχουμε γνωρίσει και αγαπήσει ως Lady Gaga και σήμερα συμπληρώνει το 35ο έτος της ηλικίας της

Το Hit Channel γιορτάζει τα γενέθλια της «Mother Monster» με ένα συλλεκτικό αφιέρωμα στο άγνωστο φωτογραφικό λεύκωμα των πρώτων χρόνων της ζωής της, τα οποία ήταν συνδεδεμένα με τη μουσική.

Η Stefani Joanne Angelina Germanotta, όπως είναι το πλήρες όνομά της, γεννήθηκε στις 28 Μαρτίου 1986 σε ένα νοσοκομείο του Μανχάταν στη Νέα Υόρκη από μία καθολική οικογένεια με ρίζες από την Ιταλία και τη Γαλλία.

Οι γονείς της είναι η Cynthia Louise και ο επιχειρηματίας Joseph Germanotta και έχει μία μικρότερη αδελφή τη Natali.

Έχοντας ζήσει στην πλούσια, άνω – δυτική πλευρά του Μανχάταν, η Lady Gaga λέει ότι οι γονείς προέρχονταν από οικογένειες χαμηλότερης τάξης και δούλεψαν σκληρά για να κερδίσουν τα πάντα.

Από την ηλικία των 11, φοιτούσε σε ένα ιδιωτικό ρωμαιοκαθολικό σχολείο θηλέων.

Στη μαθητική ζωή της ήταν «πολύ αφοσιωμένη, πολύ μελετηρή και πολύ πειθαρχημένη», αλλά επίσης και «λίγο ανασφαλής».

Θεωρούσε πως δεν ταίριαζε ανάμεσα στους συνομήλικούς της και την κορόιδευαν επειδή ήταν «είτε πολύ προκλητική είτε πολύ εκκεντρική». Αυτή ήταν εκ φύσεως και έμεινε ίδια όταν ανέβηκε στη σκηνή.

Η Lady Gaga άρχισε να παίζει πιάνο από την ηλικία των τεσσάρων, όταν η μητέρα της επέμενε να γίνει η κόρη της «καλλιεργημένη νεαρή γυναίκα».

Τα μαθήματα της δίδαξαν να δημιουργεί μουσική μόνο με το αυτί, κάτι που προτιμούσε από το να διαβάζει παρτιτούρες και να κάνει επαγγελματική εξάσκηση.

«Ήμουν πραγματικά, πραγματικά καλή στο πιάνο, έτσι το πρώτο μου ένστικτο ήταν να δουλέψω τόσο σκληρά στην εκμάθηση του πιάνου.

Μπορεί να μην ήμουν γεννημένη χορεύτρια, αλλά είμαι γεννημένη μουσικός. Αυτό είναι το πράγμα που πιστεύω ότι είμαι καλύτερη», έχει δηλώσει.

Οι γονείς της την ενθάρρυναν να ασχοληθεί με τη μουσική και την έγραψαν στο «Creative Arts Camp». Σπούδασε επίσης υποκριτική στο Θεατρικό και Κινηματογραφικό Ινστιτούτο «Lee Strasberg» για δέκα χρόνια.

Η Lady Gaga είχε περάσει από πολλές οντισιόν για shows στη Νέα Υόρκη και εμφανίστηκε με ένα μικρό ρόλο, ως μαθήτρια λυκείου, σε ένα επεισόδιο της σειράς «The Sopranos» το 2001.

Ως έφηβη, τραγουδούσε σε βραδιές με ερασιτέχνες καλλιτέχνες σε διάφορα μπαρ.
Το 2003, σε ηλικία 13 ετών, τη δέχτηκαν στο «Collaborative Arts Project 21» (CAP21), μία μουσική σχολή στο Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης.

Εκεί, έμαθε μουσική και βελτίωσε την ικανότητα να γράφει τραγούδια μέσα από γραπτές εκθέσεις για την τέχνη, τη θρησκεία, την πολιτική και τα κοινωνικά ζητήματα, συμπεριλαμβανομένου μίας διατριβής στο φωτογράφο Spencer Tunick και στο συλλέκτη έργων τέχνης Damien Hirst.

Το 2014, εκμυστηρεύθηκε ότι είχε πέσει θύμα βιασμού στην ηλικία των 19 ετών, εξαιτίας του οποίου ακολούθησε ψυχική και σωματική θεραπεία.

Έχει διαταραχή μετατραυματικού στρες, που αποδίδει στο περιστατικό και τονίζει ότι τη βοήθησε η υποστήριξη από τους ιατρούς, την οικογένεια και τους φίλους της.

Η Lady Gaga είναι μία από τους εμπορικότερους καλλιτέχνες όλων των εποχών, έχοντας πουλήσει δεκάδες εκατομμύρια άλμπουμ και singles.

Έχει κερδίσει πάνω από 320 βραβεία, μεταξύ των οποίων δώδεκα Βραβεία Grammy, τρία BRIT Awards, δύο Χρυσές Σφαίρες και ένα Βραβείο Όσκαρ.

Όταν απέσπασε 13 υποψηφιότητες ενόψει των MTV Video Music Awards του 2010, η αστέρας της pop έγραψε ιστορία ως ο μοναδικός καλλιτέχνης στην ιστορία της διοργάνωσης με τις περισσότερες υποψηφιότητες σε μία χρονιά.

Άλλοτε προκλητική και λαμπερή και άλλοτε ευάλωτη και ανεπιτήδευτη, η Lady Gaga δε διστάζει να εκθέσει σε δημόσια θέα όλες τις πλευρές της προσωπικότητάς της, δίνοντας πάντα τη δική της ανατρεπτική απάντηση σε όσους θέλουν να της επιβληθούν και να διαμορφώσουν την εμφάνιση και τις επιλογές της.

Όταν είχε φορέσει το πολυσυζητημένο φόρεμα που είχε δημιουργηθεί από ωμό κρέας, η Lady Gaga είχε αναφέρει για το σκεπτικό της: «Ο μόνος στόχος μου είναι να ανακοινώσω ότι το σύστημα θα μας μετατρέψει σύντομα όλους σε κομμάτια κρέατος.»

Αν θέλετε να κρατήσετε μόνο μία φράση που να συμπυκνώνει το χαρακτήρα Lady Gaga όσο καλύτερα γίνεται, ας είναι η ακόλουθη: «Δεν είμαι κομμάτι κρέατος και ποτέ δε θα γίνω.»

Φωτογραφίες