Post

Share this post

Demi Lovato: Η κατάθλιψη, ο αντίκτυπος της πανδημίας και το Black Lives Matter

«Θέλω να αφήσω τον κόσμο ένα καλύτερο μέρος από ό,τι ήταν όταν έφτασα εδώ», σημειώνει η Demi Lovato.

Η Demi Lovato έγραψε μια εκτενή προσωπική επιστολή για λογαριασμό της Vogue.

Η 28χρονη τραγουδίστρια άγγιξε θέματα όπως η μάχη της με την κατάθλιψη, ο αντίκτυπος της πανδημίας του COVID-19 στην ψυχική υγεία της και η σημασία του κινήματος Black Lives Matter στη ζωή της.

«Η κατάθλιψη και η ψυχική ασθένεια είναι μέρος της ιστορίας μου, και λόγω της αβεβαιότητας που περιβάλλει την πανδημία, το άγχος μου έφτασε στα ύψη», παραδέχεται με αφοπλιστική ειλικρίνεια.

«Ήμουν ξαφνικά αντιμέτωπη με όλες αυτές τις ερωτήσεις: Πότε θα επιστρέψουμε στη δουλειά; Πρέπει να πεθάνουν περισσότεροι άνθρωποι; Πόσο κακό θα γίνει αυτό; Όλα βγήκαν ξαφνικά εκτός του ελέγχου μου και όχι μόνο για μένα, αλλά για εμάς ως παγκόσμια κοινότητα», συνέχισε.

Η Demi Lovato σημειώνει στη συνέχεια ότι προσπάθησε να δει τη θετική πλευρά του εγκλεισμού.

«Ένα θετικό πράγμα για την πανδημία είναι ότι έχει ρίξει φως στην ψυχική υγείας με τρόπο που δεν είχε συμβεί ποτέ πριν. Για τόσα χρόνια, η ψυχική ασθένεια θεωρούνταν επαίσχυντη. Σίγουρα ένιωσα ντροπή. Με έκανε να νιώθω ντροπή. Αυτό προέρχεται από την άγνοια. Οι άνθρωποι απλά δεν καταλάβαιναν τι ήταν, οι άνθρωποι φοβόντουσαν λέξεις όπως άγχος και κατάθλιψη», εξήγησε.

«Όσο περισσότερο το μαθαίνουμε τώρα, τόσο καλύτερα μπορούμε να το διαχειριστούμε ως κρίση της δημόσιας υγείας Η εκπαίδευση και η γλώσσα που χρησιμοποιούμε σχετικά την ψυχική ευημερία είναι καίριας σημασίας», πρόσθεσε.

Όσον αφορά το κίνημα Black Lives Matter, η Demi Lovato μίλησε για την έμπνευση που της έχουν δώσει είδωλά της όπως η Aretha Franklin και η Whitney Houston.

«Πάντα έπαιρνα σοβαρά τη δουλειά της υπεράσπισης των άλλων, αλλά τώρα το εξετάζω με ανανεωμένη εστίαση. Σε αυτή τη συγκεκριμένη περίπτωση, αυτό που με παρακίνησε ήταν το γεγονός ότι γνώριζα πόσο μεγάλο μέρος του εαυτού μου προέρχεται από τον πολιτισμό των Μαύρων», περιέγραψε.

«Μεγάλωσα ακούγοντας την Aretha Franklin, τη Whitney Houston και άλλους τραγουδιστές, αλλά αυτές οι δύο Μαύρες γυναίκες, συγκεκριμένα, διαμόρφωσαν την τραγουδίστρια που είμαι», τόνισε.

«Αν κοιτάξεις τη ζωή μου, όλα όσα έχω – χρήματα, επιτυχία, στέγη πάνω από το κεφάλι μου – είναι λόγω της έμπνευσης που μου έδωσαν αυτές οι Μαύρες γυναίκες. Συνεχίζω να εμπνέομαι συνεχώς από έγχρωμους ανθρώπους. Λοιπόν, εδώ είμαι, κάθομαι σε ένα σπίτι που έχω την οικονομική δυνατότητα να συντηρήσω με τα χρήματα που έχω από το τραγούδι, ενώ οι έγχρωμοι φοβούνται για τις ζωές της κάθε μέρα», έγραψε.

«Συνειδητοποίησα ότι αυτός ήταν ένας κεραυνός που χτύπησε όλο το σώμα μου, θυμίζοντάς μου το προνόμιο μου. Ένιωσα μια τεράστια ευθύνη να βοηθήσω στη διάδοση της ευαισθητοποίησης σχετικά με αυτήν την αδικία, οπότε άρχισα να δημοσιεύω πράγματα για τα οποία σκέφτηκα ότι θα εκπαιδεύσουν τους ανθρώπους».

Η Demi Lovato θέλει να υπενθυμίσει επίσης στους άλλους ανθρώπους ότι είναι εντάξει να έχουν ελαττώματα και να τους παροτρύνει να βρουν την ελπίδα.

«Κανείς δεν είχε ένα τέλειο 2020». Αυτό που πρέπει όλοι να συνειδητοποιήσουμε είναι ότι δεν υπάρχει πρόβλημα να μην είναι εντάξει τα πράγματα μερικές φορές. Προσωπικά, έχω βιώσει έντονα σκαμπανεβάσματα. Γνώρισα τον αρραβωνιαστικό μου τον Μάρτιο και τον ερωτεύτηκα… αλλά έχω χάσει επίσης αρκετούς ανθρώπους φέτος, κάτι που ήταν σκληρό», έγραψε.

«Θέλω να συνεχίσω να βάζω τα δυνατά μου να γίνω καλύτερος άνθρωπος. Θέλω να εμπνεύσω τους ανθρώπους με πολλούς διαφορετικούς τρόπους να κάνουν το ίδιο», διευκρίνισε.

«Πάνω απ’ όλα, θέλω να αφήσω τον κόσμο ένα καλύτερο μέρος από ό,τι ήταν όταν έφτασα εδώ. Υπάρχουν πολλά πράγματα που πρέπει να γίνουν πριν από αυτό, αλλά πιστεύω ότι μαζί μπορούμε να το κάνουμε να συμβεί. Πρέπει απλώς να είμαστε λίγο αισιόδοξοι», κατέληξε η Demi Lovato.

πηγή: hit-channel.com