Post

Share this post

«Santa Stay Home»: Ένα διαφορετικό χριστουγεννιάτικο τραγούδι από τις U.S. Girls

Οι U.S. Girls. παροτρύνουν τον Άγιο Βασίλη να παραμείνει στο σπίτι φέτος.

Ένα νέο αλλά διαφορετικό χριστουγεννιάτικο τραγούδι, το οποίο προτρέπει τον Άγιο Βασίλη να παραμείνει στο σπίτι του φέτος, κυκλοφόρησε από το μουσικό πρότζεκτ U.S. Girls. της Meg Remy.

Το τραγούδι με τίτλο «Santa Stay Home» συνιστά στον Άγιο Βασίλη να παραμείνει στο σπίτι του φέτος λόγω της κλιματικής αλλαγής, των περιβαλλοντικών επιπτώσεων της κοπής των χριστουγεννιάτικων δέντρων και της ανταλλαγής δώρων που βασίζεται στον καταναλωτισμό.

«Τι λέτε να αφήσουμε τα δέντρα στο έδαφος; / Μην τα κόβετε μόνο για να τα πετάξετε / Η ζωή είναι το δώρο / Τα δώρα δεν σημαίνουν τίποτα», αναφέρουν οι στίχοι του «Santa Stay Home».

Η Meg Remy, η Αμερικανίδα καλλιτέχνιδα που μεγάλωσε στο Σικάγο και ζει στο Τορόντο, εξήγησε σε δήλωσή της για το τραγούδι: «Όταν κάποιος το σκεφτεί πραγματικά, ο Άγιος Βασίλης είναι ανατριχιαστικός και τα Χριστούγεννα δεν έχουν νόημα».

Το πιο πρόσφατο άλμπουμ της Meghan Remy ως U.S. Girls είχε τον τίτλο «Heavy Light» και κυκλοφόρησε τον Μάρτιο από την 4AD.

Στην ηχογράφηση του δίσκου συμμετείχαν 20 μουσικοί, μεταξύ των οποίων και ο σαξοφωνίστας της E Street Band, Jake Clemons.

Η Meg Remy έγραψε το «Santa Stay Home» μαζί με τον τραγουδιστή, τραγουδοποιό και παραγωγό Rich Morel.

Πηγή: hit-channel.com