Post

Share this post

Στον The Weeknd το κορυφαίο βραβείο των MTV VMA 2020 – Το ηχηρό μήνυμα που έστειλε

Το «Blinding Lights» του The Weeknd απέσπασε τη σημαντικότερη διάκριση των MTV Video Music Awards.

Ο The Weeknd άνοιξε τα MTV Video Music Awards 2020 τραγουδώντας την τεράστια επιτυχία «Blinding Lights» και στη συνέχεια της βραδιάς κέρδισε με το ίδιο τραγούδι το κορυφαίο βραβείο της διοργάνωσης.

Ο Καναδός καλλιτέχνης ανέβηκε σε ύψος 300 μέτρων σε έναν από τους αναρίθμητους ουρανοξύστες της Νέας Υόρκης και καθήλωσε το κοινό, ενδεδυμένος με την αμφίεση της περσόνας που έχει δημιουργήσει για το άλμπουμ του «After Hours».

Την ένταση ανέβασε κατακόρυφα ένα ελικόπτερο που πετούσε γύρω από τον ουρανοξύστη, ενώ λαμπερά πυροτεχνήματα γέμισαν τον ουρανό καθώς ο The Weeknd ολοκλήρωνε την εμφάνισή του.

Ο The Weeknd ήταν υποψήφιος συνολικά για έξι βραβεία στα MTV Video Music Awards 2020, διαθέτοντας τη δεύτερη καλύτερη συγκομιδή υποψηφιοτήτων. Μεταξύ των βραβείων που διεκδικούσε ήταν για τον «Καλλιτέχνη της Χρονιάς», το «Βίντεο της Χρονιάς», το «Καλύτερο R&B Βίντεο» και για το «Τραγούδι του Καλοκαιριού».

Ο Abel Tesfaye, όπως είναι το πραγματικό όνομα του καλλιτέχνη, κέρδισε τελικά με το «Blinding Lights» το βραβείο για το «Καλύτερο R&B Βίντεο», καθώς και τη σημαντικότερη διάκριση των MTV Video Music Awards, το βραβείο για το «Βίντεο της Χρονιάς».

Στη σύντομη ομιλία του όταν παρέλαβε το βραβείο για το «Καλύτερο R&B Βίντεο», ο The Weeknd ευχαρίστησε τους ανθρώπους που συμμετείχαν στη δημιουργία του music video για το «Blinding Lights», μεταξύ των οποίων και τον σκηνοθέτη Anton Tammi, και στη συνέχεια χρησιμοποίησε την πλατφόρμα που το δόθηκε για να στείλει ένα ηχηρό μήνυμα.

«Δικαιοσύνη για τον Jacob Blake. Δικαιοσύνη για την Breonna Taylor», τόνισε.

Ο Jacob Blake, ένας 29χρονος Αφροαμερικανός, πυροβολήθηκε πολλές φορές στην πλάτη σε μία σαφή υπόθεση υπερβολικής βίας από αστυνομικούς στην Kenosha του Ουισκόνσιν στις 23 Αυγούστου, με αποτέλεσμα να μείνει παράλυτος από τη προς τα κάτω.

Η 26χρονη Αφροαμερικανή Breonna Taylor σκοτώθηκε στο ίδιο της το κρεβάτι από τα πυρά αστυνομικών που είχαν εισβάλει το Μάρτιο χωρίς προειδοποίηση στο διαμέρισμά της στο Λούισβιλ του Κεντάκι.

Ο θάνατος της Taylor, μαζί με τη δολοφονία του George Floyd και τους παρόμοιους θανάτους πολλών ακόμα Αφροαμερικανών, πυροδότησαν παγκοσμίως πλήθος διαμαρτυριών κατά του ρατσισμού, της αστυνομικής βίας και της αδικίας.

πηγή: hit-channel.com