Post

Share this post

Ο Weeknd κατηγορείται για παραβίαση πνευματικών δικαιωμάτων

Η απρόσμενη εξέλιξη που σχετίζεται με το massive single “Call Out My Name”!

We didn’t see THAT coming!

Δεν περιμέναμε πως μετά από τόσα χρόνια θα μπορούσε να υπάρξει μία τέτοια νομική εξέλιξη όσον αφορά στο “Call Out My Name” του Weeknd, όμως να που έρχονται ανατροπές.

Οι Suniel Fox και Henry Strange, που ουσιαστικά απαρτίζουν το group Epikker, κατηγορούν για παραβίαση πνευματικών δικαιωμάτων τον Weeknd, τους συνδημιουργούς του single, τη δισκογραφική εταιρεία της Universal Music Group και όλους όσοι σχετίζονται με το release του τραγουδιού.

Σύμφωνα με την επίσημη τοποθέτησή τους, υπάρχει εμφανής ομοιότητα του “Call Out My Name” με το δικό τους “Vibeking“, το οποίο αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει δημοσιευμένο σε κάποια online πηγή.

Η όλη ιστορία ξεκίνησε το 2015, όταν οι Suniel και Henry έστειλαν το “Vibeking” στην ομάδα του Weeknd. Εκείνοι απάντησαν πως ο αγαπημένος καλλιτέχνης λάτρεψε το τραγούδι και κατόπιν, υπήρξαν ορισμένα mails σχετικά με τα credits του single.

Από ένα σημείο και έπειτα όμως, οι Epikker δεν έλαβαν καμία ενημέρωση για τις όποιες εξελίξεις ούτε για τα πνευματικά δικαιώματα, προκειμένου να δώσουν την άδειά τους για χρήση του τραγουδιού.

FYI, αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που ο Weeknd αντιμετωπίζει μία τέτοια κατηγορία, αφού το ίδιο είχε συμβεί και στην περίπτωση του “The Hills“.

Πηγή: athensdeejay.gr