Post

Share this post

Ο The Weeknd συνεχίζει το μποϊκοτάζ στα Grammy παρά την κατάργηση των μυστικών επιτροπών

Ο The Weeknd παραμένει ανένδοτος στην αρχική απόφασή του.

Όταν ο The Weeknd δεν έλαβε καμία υποψηφιότητα για τα Βραβεία Grammy 2021, αποκάλεσε τη διοργάνωση «διεφθαρμένη» και δεσμεύτηκε να μην υποβάλλει ποτέ ξανά το έργο του στα βραβεία.

Ο τραγουδιστής έκανε ιδιαίτερη αναφορά στις «μυστικές επιτροπές» της Ακαδημίας Ηχογράφησης, που ιστορικά αποφάσιζαν τους καλλιτέχνες που έφταναν στις τελικές υποψηφιότητες σε πολλές κατηγορίες.

Την Παρασκευή 30 Απριλίου, η Ακαδημία Ηχογράφησης ανακοίνωσε μια σειρά από μεγάλες αλλαγές στη διαδικασία ανάδειξης των υποψηφιοτήτων στα Βραβεία Grammy.

Οι τελικές υποψηφιότητες δεν θα οριστικοποιούνται από επιτροπές 15 έως 30 ατόμων της μουσικής βιομηχανίας που εκπροσωπούν τις «κοινότητες των ειδών» τους. Αντ’ αυτού, οι τελικές υποψηφιότητες για σχεδόν όλες τις κατηγορίες των Βραβείων Grammy θα αποφασίζονται με την πλειοψηφία των μελών της Ακαδημίας Ηχογράφησης που έχουν δικαίωμα ψήφου.

Grammy Awards - trophy - Hit Channel

Παρά τις αλλαγές, ο The Weeknd επιβεβαίωσε ότι παραμένει ανένδοτος στην αρχική απόφασή του, καθώς συνεχίζει το μποϊκοτάζ στα Βραβεία Grammy.

Σε μια νέα δήλωση προς τους «The New York Times», είπε: «Παρόλο που δεν θα υποβάλλω τη μουσική μου, η πρόσφατη παραδοχή της διαφθοράς από τα Grammys ας ελπίσουμε ότι θα είναι μια θετική κίνηση για το μέλλον αυτού του ταλαιπωρημένου βραβείου και θα δώσει στην καλλιτεχνική κοινότητα τον σεβασμό που της αξίζει με μια διαφανή διαδικασία ψηφοφορίας».

Μιλώντας με το Variety, ο The Weeknd πρόσθεσε: «Η εμπιστοσύνη έχει χαθεί για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα μεταξύ του οργανισμού των Grammy και των καλλιτεχνών που θα ήταν παράλογο να υψώσουμε μια σημαία νίκης».

«Νομίζω ότι η μουσική βιομηχανία και το κοινό πρέπει να δουν το διαφανές σύστημα στην πράξη για να γιορτάσουν τη νίκη, αλλά είναι μια σημαντική αρχή. Συνεχίζω να μην ενδιαφέρομαι να είμαι μέρος των Grammys, ειδικά με τη δική τους παραδοχή της διαφθοράς για όλες αυτές τις δεκαετίες. Δεν θα υποβάλω (τη μουσική μου) στο μέλλον», πρόσθεσε.

Ο μάνατζερ του τραγουδιστή, Wassim «Sal» Slaiby, είπε επίσης στο «Variety»: «Δεν υπάρχει αλλαγή χωρίς να ακουστεί μια φωνή. Είμαι υπερήφανος για τον Abel που υπερασπίζεται αυτό που πιστεύει. Ήμουν σοκαρισμένος όταν συνέβησαν όλα αυτά, αλλά τώρα το βλέπω καθαρά και χαίρομαι που υποστηρίζουμε τις πεποιθήσεις μας».

Πηγή: hit-channel.com