Post

Share this post

Ο The Weeknd στους 100 πιο επιδραστικούς ανθρώπους στον κόσμο σύμφωνα με το TIME

Μια σπουδαία τιμή για τον The Weeknd.

Το TIME συμπεριέλαβε τον The Weeknd στη λίστα του με τους 100 πιο επιδραστικούς ανθρώπους στον πλανήτη για το 2020.

Η λίστα του TIME100 περιλαμβάνει πρωτοπόρες προσωπικότητες, ηγέτες, αθλητές, καλλιτέχνες και άλλους ανθρώπους που είχαν σημαντικό αντίκτυπο στα γεγονότα της φετινής χρονιάς.

Οι 100 πιο επιδραστικοί άνθρωποι στον κόσμο για το 2020 αποκαλύφθηκαν κατά τη διάρκεια ενός ειδικού τηλεοπτικού προγράμματος που μεταδόθηκε από το ABC.

Ο The Weeknd δεν ήταν μόνο ένα από τα τιμώμενα πρόσωπα της χρονιάς, αλλά έδωσε και το δικό του τόνο στη βραδιά τραγουδώντας με ανανεωμένη εμφάνιση τις επιτυχίες «Blinding Lights» και «In Your Eyes» από το άλμπουμ του «After Hours».

Την παρουσίαση του The Weeknd στη λίστα του TIME100 έχει γράψει ο Elton John, ο οποίος περιγράφει τη γνωριμία του με τον Καναδό καλλιτέχνη και εξυμνεί την πολυδιάστατη φύση του.

«Φέτος, συνάντησα τον Abel Tesfaye, ο οποίος τραγουδά ως The Weeknd, σε ένα πάρτι για τα Όσκαρ. Είπε ότι θα ενθουσιαζόμουν όταν θα άκουγα το νέο του άλμπουμ, “After Hours”, αλλά δεν μου είπε γιατί», περιγράφει ο Elton John.

«Είναι μια μυστηριώδης φιγούρα σε μια εποχή όπου το μυστήριο είναι σπάνιο στην pop. Και ποτέ δεν ξέρεις τι να περιμένεις στη συνέχεια. Παίζει με τους χαρακτήρες στη μουσική και την εμφάνισή του: Στο εξώφυλλο του “After Hours”, στάζει αίμα. Δεν είσαι ποτέ σίγουρος αν τραγουδάει για τον εαυτό του ή αν υποδύεται ένα χαρακτήρα. Έχει απίστευτη φαντασία», αναφέρει.

«Αποδείχθηκε ότι χρησιμοποίησε το ρεφρέν του “Your Song” σε ένα κομμάτι με τίτλο “Scared To Live” – είχε δίκιο, ενθουσιάστηκα, όμως χρησιμοποίησε επίσης αποσπάσματα από τους The Smith και τον Αιθίοπα τραγουδιστή Aster Aweke».

Ο Elton John σημειώνει στη συνέχεια ότι το «Blinding Lights» του The Weeknd είναι «το καλύτερο pop single του 2020» και στέκεται στις έντονες επιρροές που αντλήσει το τραγούδι από τα ’80s. «Όμως προέρχεται από ένα άλμπουμ που κατά τα άλλα είναι πολύ ενδοσκοπικό», τονίζει.

Σύμφωνα με τον Elton John, ο The Weeknd «έχει τόσους πολλούς διαφορετικούς τύπους μουσικής κρυμμένους στο μανίκι του για να τους ενσωματώσει στο όραμά του».

«Δεν ενδιαφέρεται για την εμπορικότητα για χάρη της εμπορικότητας, αλλά είναι ένας από τους καλλιτέχνες με τα περισσότερα streams στο Spotify. Όπως ο Prince, βαδίζει με το δικό του ρυθμό. Αυτός είναι ένας υποδειγματικός τρόπος για να υπάρχεις ως καλλιτέχνης», καταλήγει ο Elton John.

πηγή: hit-channel.com