Post

Share this post

Θύελλα αντιδράσεων για τους BTS στην Κίνα – Κάλεσμα για μποϊκοτάζ

Οι Κινέζοι εξοργίστηκαν με τον επικεφαλής των BTS.

Θυμωμένες αντιδράσεις προκάλεσαν στην Κίνα οι BTS και συγκεκριμένα ο επικεφαλής τους, ο RM, ο οποίος ευχαρίστησε τους βετεράνους του Πολέμου της Κορέας για τις θυσίες τους.

Ο τραγουδιστής έκανε το σχόλιο σε μια μαγνητοσκοπημένη ομιλία του με αφορμή τη βράβευσή του από την οργάνωση «The Korea Society» από την Κορέα Κοινωνία για τη συνεισφορά του boy band στην προώθηση των σχέσεων μεταξύ ΗΠΑ και Νότιας Κορέας.

«Θα θυμόμαστε πάντα την ιστορία του πόνου που μοιράστηκαν μαζί τα δύο έθνη μας και τις θυσίες αμέτρητων ανδρών και γυναικών», δήλωσε ο RM στην ομιλία του, η οποία δεν περιλάμβανε καμία αναφορά για την Κίνα.

«Μετά από 70 χρόνια, ο κόσμος στον οποίο ζούμε είναι πολύ πιο κοντά από ό,τι πριν. Τα όρια σε πολλές πτυχές γίνονται πιο θολά. Ως μέλη της παγκόσμιας κοινότητας, πρέπει να οικοδομήσουμε μια βαθύτερη κατανόηση και αλληλεγγύη για να είμαστε πιο ευτυχισμένοι μαζί», συνέχισε.

Οι Κινέζοι χρήστες του διαδικτύου και τα κρατικά μέσα ενημέρωσης της χώρας έλαβαν τα σχόλια του RM ως ράπισμα στην Κίνα, της οποίας οι στρατιώτες πολέμησαν μαζί με τις δυνάμεις της Βόρειας Κορέας κατά την αποτυχημένη προσπάθειά να προσαρτήσουν τη Νότια Κορέα στον πόλεμο του 1950-53.

Αρκετοί κατηγόρησαν τον RM ότι αγνόησε το ρόλο που διαδραμάτισε η Κίνα στον πόλεμο, για τον οποίο το Κομμουνιστικό Κόμμα της Κίνας επιρρίπτει τις ευθύνες στις Ηνωμένες Πολιτείες αντί στον ηγέτη της Βόρειας Κορέας Kim Il Sung που επιτέθηκε στη Νότια Κορέα.

Ένας λογαριασμός με την ονομασία «BTS Insults China» (Οι BTS προσβάλλουν την Κίνα) είχε προβληθεί περισσότερες από 4,5 εκατομμύρια φορές, σύμφωνα με το Sina Weibo, κινέζικη πλατφόρμα microblogging αντίστοιχη του Twitter.

«Πολλοί Κινέζοι χρήστες του διαδικτύου επισήμαναν ότι η ομιλία (του RM) προσπαθεί να εκμεταλλευτεί τα αισθήματα των Αμερικανών χρηστών του διαδικτύου, αλλά η χώρα (η Κίνα) είχε το ρόλο του επιτιθέμενου στον πόλεμο», αναφέρεται σε άρθρο της εφημερίδας Global Times, που ελέγχεται από το Κομμουνιστικό Κόμμα της Κίνας.

Επίσης διαδικτυακές ομάδες Κινέζων θαυμαστών τους BTS απαιτούν μια συγγνώμη από το συγκρότημα και καλούν σε μποϊκοτάζ του επερχόμενου άλμπουμ τους και των εκδηλώσεών τους.

Αυτήν την εβδομάδα διάφορα προϊόντα που σχετίζονται με τους BTS έλειπαν από διαδικτυακά καταστήματα σε διάφορες κινεζικές πλατφόρμες ηλεκτρονικού εμπορίου, μεταξύ των οποίων οι ιστότοποι TMall και JD.com της κινεζικών συμφερόντων Alibaba Group.

Πηγή: hit-channel.com