Post

Share this post

Η τελευταία ελπίδα του Αφγανιστάν

Ποιος είναι ο Μασούντ που έχουν εναποθέσει όλοι τις ελπίδες τους για αναχαίτιση των Ταλιμπάν
Με σχεδόν όλη τη χώρα να έχει καταληφθεί από τους Ταλιμπάν και τους τελευταίους πολίτες που μπορούν να διαφύγουν να έχουν διορία 24 ωρών να εγκαταλείψουν τη χώρα, όλοι έχουν εναποθέσει τις ελπίδες τους για αναχαίτιση των Ταλιμπάν στον 32χρονο Μασούντ  που είναι γιος του θρυλικού ήρωα των Αφγανών Αχμάντ Σαχ Μασούντ.

Ο νεαρός που έχει λάβει στρατιωτική εκπαίδευση και έχει σπουδάσει Διεθνή Πολιτική έχει υποσχεθεί να συνεχίσει το όνειρο του πατέρα του για ένα δημοκρατικό και φιλελεύθερο Αφγανιστάν.

Σε δηλώσεις στο διεθνή τύπο είπε πως δεν θα παραδοθεί ποτέ και πως αυτός και οι πιστοί του σύμμαχοι προετοιμάζονταν χρόνια για αυτή τη στιγμή, καθώς ήταν σίγουροι για το χάος που θα ακολουθούσε όταν θα αποσύρονταν τα ξένα στρατεύματα.

Έχουν συλλέξει οπλισμό, και πολεμοφόδια ενώ στο πλευρό τους έχουν όσους δεν θέλουν την επιστροφή της χώρας στο Μεσαίωνα. Προς το παρόν θεωρητικά έχουν και τη στήριξη των Δυτικών που όμως έμπρακτα δεν έχει φανεί στο πεδίο της μάχης.

Οι επιθέσεις που κάνουν στους Ταλιμπάν έχουν μορφή αντάρτικου πολέμου και τα πλήγματα είναι αρκετά σοβάρα εώς τώρα όμως ο Μασούντ ζητάει την άμεση ενίσχυση σε οπλισμό και οχήματα από τη Δύση πριν να είναι πολύ αργά.

Όπως δήλωσε δεν σκοπεύει να παραδοθεί και είναι έτοιμος να πεθάνει για τα ιδανικά του και για μια ελεύθερη πατρίδα όπως ήταν και το όνειρο του πατέρά του.

Πηγή: e-daily.gr