Post

Share this post

Ο The Weeknd καταγγέλλει: «Τα Grammy παραμένουν διεφθαρμένα»

Οργισμένα αντέδρασε ο The Weeknd στον αποκλεισμό του από τα Βραβεία Grammy 2021.

 

Η μεγαλύτερη δυσάρεστη έκπληξη στις υποψηφιότητες για τα Βραβεία Grammy του 2021 ήταν η εκκωφαντική απουσία του The Weeknd.

Ο Καναδός καλλιτέχνης δεν έλαβε καμία υποψηφιότητα από την Ακαδημία Ηχογράφησης, παρότι τη φετινή χρονιά θριάμβευσε με το άλμπουμ του «After Hours» και τη δυναμική επιτυχία «Blinding Lights», με τα οποία κατέκτησε τις κορυφές των charts.

Να σημειωθεί ότι φέτος ο The Weeknd έχει κερδίσει ήδη δύο βραβεία στα MTV Video Music Awards, ανάμεσα τους η κορυφαία διάκριση για το «Βίντεο της Χρονιάς» και άλλα δύο βραβεία στα πρόσφατα American Music Awards.

Ο 30χρονος τραγουδιστής δεν έκρυψε την απογοήτευσή του και λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση των υποψηφιοτήτων για τα Grammy του 2021 αποδοκίμασε δημόσια την Ακαδημία Ηχογράφησης, διοργανώτρια των βραβείων.

«Τα Grammy παραμένουν διεφθαρμένα. Το χρωστάτε σε εμένα, στους θαυμαστές μου και στη διαφάνεια της βιομηχανίας», έγραψε σε ανάρτησή του στο Twitter, προκαλώντας έντονη συζήτηση.

Ο προσωρινός Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Ακαδημίας Ηχογράφησης, Harvey Mason Jr., σχολίασε τη θυμωμένη αντίδραση του The Weeknd μιλώντας στο Billboard.

«Καταλαβαίνουμε ότι ο The Weeknd είναι απογοητευμένος που δεν έλαβε υποψηφιότητες. Εξεπλάγην και μπορώ να κατανοήσω αυτό που αισθάνεται. Η μουσική του φέτος ήταν εξαιρετική. Ήμασταν ενθουσιασμένοι όταν μάθαμε ότι θα εμφανιζόταν στο επερχόμενο Super Bowl και θα θέλαμε πολύ να τον έχουμε και στη σκηνή των Grammy το προηγούμενο σαββατοκύριακο», είπε.

«Για να είμαστε σαφείς, η ψηφοφορία σε όλες τις κατηγορίες τελείωσε πολύ πριν ανακοινωθεί η εμφάνιση του Τhe Weeknd στο Super Bowl, οπότε σε καμία περίπτωση δεν θα μπορούσε να επηρεάσει τη διαδικασία ανάδειξης υποψηφιοτήτων», ανέφερε ο Harvey Mason Jr.

Η ομάδα του The Weeknd έδωσε τη δική της απάντηση με μία οργισμένη δήλωση που έκανε στα μέσα ενημέρωσης και αποκάλυψε το παρασκήνιο των συζητήσεων με την Ακαδημία Ηχογράφησης.

«Υπήρξαν πολλές συνομιλίες μεταξύ των Grammy και της ομάδας του The Weeknd σχετικά με την εμφάνισή του που είχε προγραμματιστεί για τα Grammy του 2021. Υπήρξε ένα τελεσίγραφο που είχε ως αποτέλεσμα μία μάχη να εμφανιστεί επίσης και στο Super Bowl που συνεχίστηκε για κάποιο χρονικό διάστημα και τελικά συμφωνήθηκε ότι θα εμφανιστεί και στις δύο εκδηλώσεις», εξηγεί η ομάδα του καλλιτέχνη.

«Η ψηφοφορία για τις υποψηφιότητες των Grammy έληξε στις 12 Οκτωβρίου και είχαν όλες αυτές τις συνομιλίες με την ομάδα του The Weeknd τον περασμένο μήνα και στις 24 Νοεμβρίου, ο The Weeknd δεν είχε ούτε μία υποψηφιότητα και τώρα τον αγνοούν τελείως τα Grammy», τονίζεται.

«Αυτή ήταν η χρονιά που υποτίθεται ότι θα βελτιώνονταν. Ποια είναι η διαδικασία και πού είναι η διαφάνεια;», αναφέρεται με έντονο ύφος.

Πηγή: hit-channel.com