Post

Share this post

Ο The Weeknd κάνει μποϊκοτάζ στα Βραβεία Grammy

«Δεν θα υποβάλω ξανά τη μουσική μου στα Βραβεία Grammy».
Ο The Weeknd ανακοίνωσε ότι προχωρά σε μποϊκοτάζ στα Βραβεία Grammy και διευκρίνισε ότι δεν σκοπεύει να καταθέσει ξανά προς εξέταση στην Ακαδημία Ηχογράφησης τις κυκλοφορίες του.

Ο Καναδός καλλιτέχνης εξέφρασε την έντονη δυσαρέσκεια του προς την Ακαδημία Ηχογράφησης μετά τον αποκλεισμό του από τα φετινά Βραβεία Grammy.

Παρά την ασταμάτητη επιτυχία του αριστουργηματικού άλμπουμ του «After Hours» και τραγουδιών όπως το ασυναγώνιστο «Blinding Lights», ο The Weeknd δεν έλαβε καμία υποψηφιότητα για τα Βραβεία Grammy του 2021, γεγονός που προκάλεσε σφοδρές αντιδράσεις.

Δείτε επίσης: Ο Τhe Weeknd δηλώνει ότι τα τρία βραβεία Grammy που έχει κερδίσει «δεν σημαίνουν τίποτα πια»

Σε δήλωση που έκανε στους «The New York Times», ο The Weeknd είπε: «Λόγω των μυστικών επιτροπών, δεν θα επιτρέψω πλέον στη δισκογραφική εταιρεία μου να υποβάλει τη μουσική μου στα Grammy».

Ο προσωρινός Πρόεδρος / Διευθύνων Σύμβουλος της Ακαδημίας Ηχογράφησης, Harvey Mason Jr., απάντησε στη βαρύγδουπη δήλωση του τραγουδιστή και σημείωσε ότι πρόθεση του οργανισμού είναι να «βελτιώσει τη διαδικασία».

«Απογοητευόμαστε όλοι όταν κάποιος είναι αναστατωμένος. Αλλά θα πω ότι εξελισσόμαστε συνεχώς. Και φέτος, όπως και τα προηγούμενα χρόνια, θα εξετάσουμε πολύ προσεκτικά πώς θα βελτιώσουμε τη διαδικασία των βραβείων μας, συμπεριλαμβανομένων των επιτροπών αξιολόγησης των υποψηφιοτήτων», σχολίασε ο Harvey Mason Jr.

Πριν ανακοινωθούν οι υποψηφιότητες για τα Βραβεία Grammy 2021, τον προηγούμενο Νοέμβριο, ο The Weeknd ήταν σε συζητήσεις για να τραγουδήσει στην τελετή απονομής της διοργάνωσης.

Πηγές αποκάλυψαν ότι οι συζητήσεις ήταν τεταμένες, με την Ακαδημία Ηχογράφησης να φέρεται ότι πίεσε τον 31χρονο καλλιτέχνη να επιλέξει μεταξύ της εμφάνισής τους στο ημίχρονο του φετινό Super Bowl και στα Βραβεία Grammy.

Ο μάνατζερ του The Weeknd, Wassim Slaiby, ανέφερε στους «The New York Times» ότι δεν είναι γνωστοί οι λόγοι για τους οποίους δεν έλαβε καμία υποψηφιότητα για τα Βραβεία Grammy ο αστέρας της μουσικής.

Δείτε επίσης: Ο Drake τάσσεται στο πλευρό του Τhe Weeknd στη διαμάχη για τα Grammy

«Συζητούσαμε πολλές εβδομάδες και είχαμε κάνει δεκάδες κλήσεις με την ομάδα των Grammy σχετικά με την εμφάνιση του Abel μέχρι την ημέρα που ανακοινώθηκαν οι υποψηφιότητες. Ήμασταν μπερδεμένοι και θέλαμε απαντήσεις», τόνισε.

«Τα Grammy πρέπει να διαχειριστούν την κληρονομιά τους και να την καθαρίσουν για να ανεβάσουν τον πήχη σε ένα επίπεδο όπου όλοι θα μπορούσαν να είναι υπερήφανοι που έχουν αυτό το βραβείο. Αυτή είναι η ευκαιρία του Harvey να κάνει ένα βήμα μπροστά και να αποκτήσει τη δική του κληρονομιά του ως άνθρωπος που οργάνωσε τελικά σωστά τα Grammy», πρόσθεσε ο Wassim Slaiby.

Πηγή: hit-channel.com