Post

Share this post

Μυσταγωγικό ταξίδι στον κόσμο της Lady Gaga με το music video του «911»

Το music video του «911» αποδεικνύει τους λόγους για τους οποίους η Lady Gaga θεωρείται οραματίστρια της pop μουσικής.

«Καλέστε την άμεση δράση», η Lady Gaga κυκλοφορεί το εντυπωσιακό music video για το τραγούδι «911», για τις ανάγκες του οποίου έχει αντλήσει επιρροές από διαφορετικές κουλτούρες από ολόκληρο τον κόσμο, από το Μεξικό μέχρι την Αρμενία.

Το «911» συμπεριλαμβάνεται στο νέο άλμπουμ «Chromatica» της Lady Gaga που κυκλοφόρησε από την Interscope Records / Universal Music στα τέλη του περασμένου Μαΐου και κυριάρχησε στην πρώτη θέση των charts σε ΗΠΑ, Ηνωμένο Βασίλειο και πληθώρα άλλων χωρών.

Λίγες εβδομάδες αφού αναδείχθηκε η μεγάλη νικήτρια των MTV Video Music Awards, κερδίζοντας πέντε βραβεία, η Lady Gaga αποδεικνύει με το music video του «911» τους λόγους για τους οποίους θεωρείται οραματίστρια της pop μουσικής.

Το music video του «911» είναι μία μυσταγωγική τελετή με τη σκηνοθεσία του Tarsem, γνωστός για το βραβευμένο clip των R.E.M. για το «Losing My Religion» (1991) καθώς και για την ταινία «The Cell» (2000) της Jennifer Lopez.

Σημειώνεται ότι ο τίτλος του τραγουδιού αναφέρεται στον τηλεφωνικό αριθμό άμεσης ανάγκης στη Βόρεια Αμερική, το 9-1-1.

«Αυτή η ταινία μικρού μήκους είναι πολύ προσωπική για μένα, είναι η εμπειρία μου με την ψυχική υγεία και ο τρόπος με τον οποίο η πραγματικότητα και τα όνειρα μπορούν να διασυνδεθούν για να σχηματίσουν ήρωες μέσα μας και γύρω μας. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον σκηνοθέτη / κινηματογραφιστή Tarsem που μοιράστηκε μαζί μου μια ιδέα που είχε εδώ και 25 χρόνια, επειδή η ιστορία της ζωής μου τον άγγιξε πολύ», σχολιάζει η Lady Gaga.

«Θα ήθελα να ευχαριστήσω το “Haus of Gaga” (η ομάδα της) που ήταν δυνατό για μένα όταν δεν ήμουν εγώ δυνατή και το συνεργείο που δημιούργησε αυτήν την ταινία μικρού μήκους με ασφάλεια κατά τη διάρκεια αυτής της πανδημίας, χωρίς κανείς να αρρωστήσει», συνεχίζει.

«Έχουν περάσει χρόνια από την τελευταία φορά που ένιωσα τόσο ζωντανή όσον αφορά τη δημιουργικότητά μου σε αυτό που κάναμε με το “911”. Σε ευχαριστώ BloodPop που μου είχες τυφλή εμπιστοσύνη για να δημιουργήσουμε ένα δίσκο που δεν κρύβει τίποτα και αποκαλύπτει την αλήθεια», τονίζει η Lady Gaga.

«Τέλος, ευχαριστώ εσάς “little monsters” (οι θαυμαστές της). Είμαι ξύπνια τώρα, μπορώ να σας δω, μπορώ να σας νιώσω, ευχαριστώ που με πιστεύατε όταν φοβόμουν πολύ. Κάτι που κάποτε ήταν η πραγματική μου ζωή καθημερινά, τώρα είναι μια ταινία, μια αληθινή ιστορία που είναι τώρα το παρελθόν και όχι το παρόν. Είναι η ποίηση του πόνου», καταλήγει.

Το video αποδίδει με ευρηματικό και εμπνευσμένο τρόπο το θέμα του «911», το οποίο είναι ο ρόλος και η επίδραση που είχαν στη ζωή της Lady Gaga τα αντιψυχωσικά φάρμακα.

Το «911» ξεκινά με την αστέρα της pop να βρίσκεται ξαπλωμένη στη μέση μιας ερήμου, έχοντας το πρόσωπο της καλυμμένο με ένα κόκκινο κομμάτι ύφασμα.

Στη συνέχεια ακολουθεί μια μυστηριώδη φιγούρα που ιππεύει ένα μαύρο άλογο και οδηγείται σε ένα χωριό που φαίνεται να βρίσκεται σε μία τοποθεσία που παραπέμπει στο Μεξικό. Η Lady Gaga τραγουδά με ρομποτικές κινήσεις τους στίχους του «911» ενώ είναι περιτριγυρισμένη από αινιγματικές φιγούρες που πραγματοποιούν μυστηριακές τελετές.

Το video δημιουργεί ένα σταυροδρόμι μεταξύ της καθολικής πίστης και της μόδας και ανοίγει το διάλογο μεταξύ της θρησκείας και της τέχνης.

Στο τέλος αποδεικνύεται ότι αυτό το αλλόκοτο ταξίδι είναι αποτέλεσμα των παραισθήσεων της τραγουδίστριας μετά από ένα τροχαίο ατύχημα. Η Lady Gaga είναι τώρα ξαπλωμένη σε ένα φορείο και σφαδάζει από τους πόνους καθώς νοσοκόμοι προσπαθούν να της σώσουν τη ζωή.

πηγή; hit-channel.com