Post

Share this post

Η Taylor Swift δέχτηκε αγωγή από θεματικό πάρκο για τον τίτλο του «Evermore»

«Αβάσιμη» χαρακτηρίζει η πλευρά της Taylor Swift την αγωγή που αξιώνει αποζημίωση εκατομμυρίων δολαρίων. 

Ένα θεματικό πάρκο φαντασίας στη Γιούτα των Ηνωμένων Πολιτείων κατέθεσε αγωγή κατά της Taylor Swift, κατηγορώντας την ότι παραβίασε τα δικαιώματα του εμπορικού σήματος «Evermore» όταν κυκλοφόρησε τον Δεκέμβριο το τελευταίο άλμπουμ της, που έφερε τον ίδιο τίτλο.

Το «Evermore Park» είναι ένα θεματικό πάρκο που άνοιξε το 2018 στο Pleasant Grove της Γιούτα και χρησιμοποιεί ηθοποιούς που υποδύονται διάφορους χαρακτήρες για να δημιουργήσει ένα διαδραστικό κόσμο φαντασίας.

Από το 2015 κατέχει μια ποικιλία εμπορικών σημάτων για τη μάρκα «Evermore» που καλύπτουν ρούχα, υπηρεσίες πάρκων και υπηρεσίες ψυχαγωγίας, συμπεριλαμβανομένων ζωντανών οπτικών και ηχητικών παραστάσεων από ηθοποιούς.

Η Taylor Swift χρησιμοποίησε την ονομασία «Evermore» για να προωθήσει τα δικά της εμπορεύματα, όμως το πάρκο ισχυρίζεται ότι από τότε που η pop star κυκλοφόρησε το άλμπουμ της, δημιουργήθηκε «πραγματική σύγχυση» σχετικά με το εμπορικό σήμα του.

Οι επισκέπτες ρωτούσαν το προσωπικό αν το άλμπουμ «ήταν αποτέλεσμα συνεργασίας μεταξύ του “Evermore” και Taylor Swift ή αν υπάρχει κάποιο άλλο είδος σχέσης», αναφέρεται στην αγωγή.

Την ημέρα της κυκλοφορίας του άλμπουμ «evermore» (10 Δεκεμβρίου), το πάρκο αναφέρει ότι η επισκεψιμότητα στον ιστότοπό του αυξήθηκε κατά 330,4% σε σύγκριση με την κίνηση την προηγούμενη ημέρα.

Taylor Swift: Κατακτά για 5η χρονιά την κορυφή στις πωλήσεις – Πρώτο το «Folklore» το 2020

Στην επιστολή με την οποία απάντησε ο νομικός σύμβουλος της Taylor Swift στη διαταγή παύσης και αναστολής της χρήσης της εμπορικής επωνυμίας «Evermore» σημειώνεται ότι το πάρκο ψυχαγωγίας επωφελείται από το ομότιτλο άλμπουμ της Taylor Swift.

«Η κίνηση του ισοτόπου του πελάτη σας πράγματι αυξήθηκε ως αποτέλεσμα της κυκλοφορίας του πρόσφατου άλμπουμ της κυρίας Swift, το οποίο, με τη σειρά του, θα μπορούσε να χρησιμεύσει μόνο για να βελτιώσει την εμπορική επωνυμία του πελάτη σας», αναφέρεται.

«Είναι αδιανόητο ότι υπάρχει κίνδυνος σύγχυσης»

Η αγωγή κατατέθηκε στις 2 Φεβρουαρίου σε Επαρχιακό Δικαστήριο των ΗΠΑ στη Γιούτα και αξιώνει εκατομμύρια δολάρια αποζημιώσεις, συν όλες τα νομικά έξοδα, υποστηρίζοντας ότι η κυκλοφορία του δίσκου της Taylor Swift έχει προκαλέσει σύγχυση στους επισκέπτες και επηρέασε αρνητικά τη δυνατότητα αναζήτησης του πάρκου στο Google.

Η ομάδα της Taylor Swift αρνήθηκε τις κατηγορίες και χαρακτήρισε «αβάσιμη» την αγωγή.

«Με απλά λόγια, η πλευρά της Swift δεν έχει παραβιάσει το εμπορικό σήμα του πελάτη σας. Είναι αδιανόητο ότι υπάρχει κίνδυνος σύγχυσης μεταξύ του θεματικού πάρκου του πελάτη σας και των σχετικών προϊόντων και της μουσικής της κυρίας Swift», τονίζεται.

Η επιστολή επισημαίνει επίσης ότι η πώληση αντικειμένων από το «Evermore Park», όπως «μικρά αυγά δράκων, θερμοκολλητικά μοτίφ (guild patches)» δεν είναι παρόμοια με τα προϊόντα που πωλούνται στον ιστότοπο της Swift. Η ομάδα της τραγουδίστριας απέρριψε το αίτημα του θεματικού πάρκου για παύση και αναστολή της χρήσης της εμπορικής επωνυμίας «Evermore».

Εκπρόσωπος της Taylor Swift πρόσθεσε, μιλώντας στο «Pitchfork»:

«Το γεγονός είναι ότι αυτός ο επιπόλαιος ισχυρισμός προέρχεται από τον Ken Bretschneider, ιδρυτή και διευθύνοντα σύμβουλο ενός πάρκου εμπειριών και σύμφωνα με το Utah Business, από τον Ιούνιο του 2020, έχουν κατατεθεί τουλάχιστον πέντε αγωγές εναντίον του ομίλου Bretschneider και του “Evermore Park” από μεγάλες κατασκευαστικές εταιρείες όπως οι Sunroc, AGC Drywall & Construction, Geneva Rock, Mountain Point Landscaping, EME Mechanical, Kreativ Woodworks και NFH Distribution (Beehive Brick & Stone)».

«Οι εταιρείες ισχυρίζονται ότι τους οφείλει από 28.000 μέχρι 400.000 δολάρια στην καθεμία. Το Utah Business λέει ότι “οφείλει εκατομμύρια δολάρια σε κατασκευαστές, μηχανικούς και διαμορφωτές τοπίου και σε όλη την κοιλάδα υπάρχουν εργαζόμενοι που δεν έχουν ακόμη πληρωθεί”», συνέχισε και αποκάλυψε ότι στην έκταση του «Evermore» έχουν γίνει «πάνω από 20 κατασχέσεις κατασκευών» από τεχνικές εταιρείες.

«Η πραγματική πρόθεση αυτής της αγωγής θα έπρεπε να ήταν προφανής», καταλήγει ο εκπρόσωπος της Taylor Swift.

Πηγή: hit-channel.com