Post

Share this post

Βραβεία Grammy: Τα ρεκόρ της Beyoncé μετά τις 9 υποψηφιότητες

Τα εντυπωσιακά ρεκόρ της Beyoncé.

Η Beyoncé απέσπασε εννέα υποψηφιότητες για τα επερχόμενα Βραβεία Grammy 2021, τις περισσότερες από κάθε άλλο καλλιτέχνη φέτος και σημείωσε μια σειρά από άκρως εντυπωσιακά ρεκόρ.

Η 39χρονη τραγουδίστρια διαθέτει πλέον στο ενεργητικό της 79 υποψηφιότητες για βραβεία Grammy, ισοφαρίζοντας την επίδοση του Paul McCartney που βρίσκεται στη δεύτερη θέση στη σχετική κατάταξη.

Πλέον η Queen B απέχει μόλις μια υποψηφιότητα από την πρώτη θέση της λίστας των καλλιτεχνών με τις περισσότερες υποψηφιότητες στα Βραβεία Grammy, στην οποία βρίσκονται ο θρυλικός παραγωγός Quincy Jones και ο σύζυγός της JAY-Z με 80 υποψηφιότητες.

Η αστέρας της μουσικής έλαβε επίσης δύο υποψηφιότητες στην κατηγορία Ηχογράφηση της Χρονιάς με το δικό της τραγούδι «Black Parade» και με τη συμμετοχή της στο remix για το «Savage» της Megan Thee Stallion και ισοφάρισε με αυτόν τον τρόπο το ρεκόρ του Frank Sinatra για τον καλλιτέχνη με τις περισσότερες υποψηφιότητες (7) στην κατηγορία Ηχογράφηση της Χρονιάς.

Επίσης ξεπέρασε την Barbra Streisand (που διαθέτει 5 υποψηφιότητες) και είναι η κορυφαία γυναίκα στη συγκεκριμένη κατηγορία.

Η Beyoncé είναι ακόμα ο δεύτερος καλλιτέχνης στην ιστορία των Βραβείων Grammy που λαμβάνει δύο υποψηφιότητες στην κατηγορία Ηχογράφηση της Χρονιάς την ίδια χρονιά. Ο πρώτος ήταν ο Pharrell Williams το 2013.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η το remix για το «Savage» της Megan Thee Stallion με τη συμμετοχή της Beyoncé είναι τρίτη γυναικεία συνεργασία που προτείνεται για τον τίτλο της Ηχογράφησης της Χρονιάς, μετά το «The Boy Is Mine» των Brandy και Monica το 1998 και το «Fancy» της Iggy Azalea με την Charli XCX το 2014.

Τέλος, αυτή είναι η πέμπτη φορά που η Beyoncé προηγείται στις υποψηφιότητες στα Βραβεία Grammy. Το 2009 και το 2016 είχε συγκεντρώσει τις περισσότερες υποψηφιότητες για τη μεγαλύτερη βραδιά της μουσικής, ενώ το 2003 και το 2014 είχε μοιραστεί την πρωτιά με άλλους καλλιτέχνες.

Πηγή: hit-channel.com