Post

Share this post

Power of Dreams & Craig Walker επιστρέφουν με νέο άλμπουμ!

Power of Dreams
‘America’ / ‘Across the Shannon’ (Taken from the new album Aüslander)
Release date: FIFA Records Saturday July 4

 

Γράφει ο Νίκος Κοριατόπουλος

Με αφορμή το μήνυμα που έλαβα από τον φίλο μου Craig Walker για την κυκλοφορία του νέου άλμπουμ των Power of Dreams, θεώρησα πως ήταν κάτι που έπρεπε να το μοιραστώ με όλους. Με ενθουσιασμό άκουσα το promo με τα δύο νέα τραγούδια Το ‘America’ το οποίο κρατάει το κλασσικό POP-ROCK ύφος που υπήρχε στην αρχή της δεκαετίας του ’90 και το κινηματογραφικό και επικό θα έλεγα ‘Across the Shannon’. Και τα δύο τραγούδια με άφησαν απόλυτα ικανοποιημένο και θεωρώ πως επαναφέρουν στο ακέραιο την μουσική ταυτότητα των Power of Dreams.

Σχεδόν λοιπόν τριάντα χρόνια από την κυκλοφορία του ντεμπούτου άλμπουμ τους, το Immigrants, Emigrants and Me, οι Power of Dreams πρόκειται να κυκλοφορήσουν τα δύο νέα τους τραγούδια με την FIFA Records η οποία κατάφερε να ενσωματώσει τις διαφορετικές πλευρές αυτού του μουσικού νομίσματος και τα πολύπλευρα τραγούδια του Craig Walker, τόσο στην σύνθεση τους όσο και στους στίχους τους. Το ‘America’ / ‘Across the Shannon’ είναι ο πρόδρομος του πρώτου στουντιακού άλμπουμ των Power of Dream μετά από είκοσι πέντε χρόνια, με τίτλο Aüslander, και μια υπέροχη επανεισαγωγή σε μία από τις πιο αινιγματικές μπάντες της δεκαετίας του ’90.

Το Aüslander θα ακολουθήσει μια ειδική επετειακή έκδοση για τα  30 χρόνια αυτής της μπάντας σε ένα  remastered release του Immigrants, Emigrants and Me, η οποία θα περιλαμβάνει υλικό με τραγούδια που δεν κυκλοφόρησαν ποτέ έως τώρα. Κάπως έτσι οι Power of Dreams επιστρέφουν με δύο νέα κομμάτια που ξεσηκώνουν τους θαυμαστές τους τόσο στην Ιρλανδία όσο και διεθνώς και περίμεναν υπομονετικά να ακούσουν χρόνια τώρα το classic line-up αυτής της Μπάντας.

«Πολλά από τα νέα τραγούδια είναι κομμάτια που τα είχα κρατήσει στην άκρη τα τελευταία χρόνια ως τραγουδοποιός», εξηγεί ο Craig, «ήταν προφανώς τραγούδια Power of Dreams και μου πήρε χρόνο για να αποκτήσω πλέον την εμπειρία του να κοιτάζω πίσω και να αντανακλάτε μια πραγματικά ενδιαφέρουσα ευκαιρία. Θα έκανα κάτι τέτοιο μόνο όταν ένιωθα ότι υπήρχε καλλιτεχνικός σκοπός στο να βγει ένας νέος δίσκος και αυτή η ευκαιρία τελικά ήρθε. ”

Το Immigrants, Emigrants and Me συνδέεται αρκετά με το Aüslander, ίσως γιατί ο τίτλος του άλμπουμ Aüslander που σημαίνει «ξένος» στα γερμανικά, ταιριάζει με τα τόσα χρόνια που ο Craig Walker ζει και περιοδεύει εκτός Ιρλανδίας στην Αγγλία, τη Γαλλία, Ελλάδα και τη Γερμανία, γι’ αυτό πάντα υπάρχει μια βαθιά συναισθηματική και προσωπική πτυχή στους στίχους, όπως αποδεικνύεται στο «Across the Shannon» αλλά και στο «America».

«Υπάρχουν πολλά προσωπικά βιώματα στο άλμπουμ», λέει ο Craig, «που θα λειτουργούσαν μόνο στο πλαίσιο ενός άλμπουμ Power of Dreams. Υπάρχει ένα τραγούδι που το έχω γράψει για την Μητέρα μου, η οποία έπαιξε τεράστιο ρόλο στο ξεκίνημα αυτής της μπάντας. Μας επέτρεψε να κάνουμε πρόβα στην κουζίνα της, της χαλάγαμε συνεχώς τον κήπο της αλλά ποτέ δεν διαμαρτυρήθηκε, ούτε μία φορά. Έγραψα το τραγούδι «Margaret» το 2000 όταν πέθανε στο νοσοκομείο ».

Το Aüslander πρόκειται να κυκλοφορήσει προς το τέλος της χρονιάς, αλλά στο μεταξύ το «America» και το επικό «Across the Shannon» θα χρησιμεύσουν ως μια φιλική υπενθύμιση για όσους αγαπούσαν το Immigrants, Emigrants and Me, το οποίο όπως στην κυκλοφορία του το 1990 λειτούργησε ίσως ως ένα sonic gateway για όλους εμάς, κάπως έτσι ευχόμαστε να λειτουργήσει και για τους νέους οπαδούς των Power of Dreams, έτσι ώστε να γίνει έναυσμα, να ξαναγραφτεί η ιστορία ενός όχι και τόσο καλά διατηρημένου μυστικού.

«Το κάνω αυτό για όλους τους φίλους των Power of Dreams που το αναζητούν εδώ και 25 χρόνια, λαμβάνουμε χρόνια τώρα πάρα πολλά μηνύματα. Σίγουρα το κάνω και για τον εαυτό μου αλλά και για τα υπόλοιπα παιδιά στο συγκρότημα. Ήταν πραγματικά μια ξεχωριστή στιγμή στη ζωή μας και ελπίζω ότι το νέο άλμπουμ θα είναι μια αξιόλογη συνέχεια του Immigrants, Emigrants and Me», καταλήγει ο Craig.