Post

Share this post

6 μουσεία στην Αθήνα που δεν είναι τόσο γνωστά, αλλά είναι διαμάντια

Με αφορμή τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων, ας γνωρίσουμε μερικά από τα όχι και τόσο γνωστά μουσεία της Αθήνας!

Η Αθήνα είναι μια πόλη που έχει αμέτρητες επιλογές για τους κατοίκους της. Με σήμα κατατεθέν την Ακρόπολη η πόλη αυτή μπορεί να σου δώσει πληροφορία για τον πολιτισμό μας και την ιστορία που είναι πραγματικά σημαντική και άπλετη. Μουσεία όπως το ιστορικό αρχαιολογικό και το μουσείο της Ακρόπολης, έχουν ένα κομμάτι από τους περασμένους αιώνες, και πρέπει να είμαστε περήφανοι που μπορούμε να το θαυμάσουμε όποτε θέλουμε! Υπάρχουν επίσης μουσεία, που δεν είναι τόσο γνωστά, όμως είναι εξίσου σημαντικά.

Με αφορμή τη Διεθνής Ημέρα Μουσείων σκεφτήκαμε ότι θα ήταν ωραίο να σου δείξουμε και 6 μουσεία που δεν είναι τόσο γνωστά, όμως κρύβουν πραγματικά διαμάντια και είναι στην πόλη μας!

Σε κάποια ίσως έχεις, σε κάποια ίσως όχι. Διάλεξε ένα για την επόμενη βόλτα σου, και ξεκίνα να ανακαλύπτεις περισσότερα για την πόλη μας!

Ελληνικό Μουσείο Αυτοκινήτου
Άνοιξε τις πόρτες του για πρώτη φορά το 2011, και ανήκει στο Ίδρυμα Θεόδωρου Χαραγκιώνη. Το συγκεκριμένο μουσείο φιλοξενεί 110 εκτίθενται στο Μουσείο. Μάλιστα, το αρχαιότερο όχημα της συλλογής που εκτίθεται στο Μουσείο είναι μια πυροσβεστική αντλία του 1895 ουγγρικής προέλευσης και το νεότερο είναι μια Mercedes Benz 450 SL του 1980. Ένα μουσείο που σίγουρα αξίζει να επενδύσεις τον χρόνο σου.

Ιουλιανού 33, Αθήνα
Κόστος εισιτήριου: 10€
Ανοιχτά καθημερινές 10:00 με 14:00 και Σαββατοκύριακα 10:00 με 16:00

Μουσείο Ιστορίας της Ελληνικής Ενδυμασίας
Ελληνικές παραδοσιακές φορεσιές, κοσμήματα μιας άλλης εποχής, αναπαραγωγές μινωικών, κλασικών και βυζαντινών ενδυμάτων, καθώς και κούκλες πορσελάνης με ελληνικές φορεσιές. Αυτά τα καταπληκτικά εκθέματα θα βρείτε σε αυτό το μουσείο που είναι μια σταλιά και όμως τόσο μεγάλο. Το 1988 εγκαινιάστηκε από τη Μελίνα Μερκούρη και είναι κομμάτι του Λυκείου των Ελληνίδων.

Δημοκρίτου 7, Αθήνα
Κόστος εισιτήριου: 3€
Ανοιχτά καθημερινές 10:00 με 14:00 και Σαββατοκύριακα Κλειστό

Μουσείο Ελληνικών Λαϊκών Μουσικών ΟργάνωνΈνα ακόμα ιδιαίτερο μουσείο, με απεριόριστη πολιτιστική αξία! 600 ελληνικά μουσικά όργανα από τα τελευταία 300 χρόνια και περίπου άλλα τόσα στην αποθήκη του, έχει αυτό εδώ το μουσείο. Στεγάζεται στο εντυπωσιακό Αρχοντικό Λασσάνη, στην Πλάκα, και είναι μια πολύ όμορφη βόλτα!

Διογένους 1, Αθήνα
Κόστος εισιτήριου: 2€
Ανοιχτά όλες τις ημέρες 08:30 με 16:00

Ελληνικό Μουσείο Πληροφορικής

Ένα ακόμα διαφορετικό και πιο σύγχρονο μουσείο, που αξίζει να είναι σε αυτήν εδώ τη λίστα με τα μουσεία διαμάντια της πόλης μας! Αξίζει να σημειωθεί, ότι είναι το μοναδικό Μουσείο Πληροφορικής στη νοτιανατολική Ευρώπη, ξεκίνησε τις δραστηριότητες του το 2009 και από το 2012 αποτελεί τον πρώτο επίσημο φορέα στην Ελλάδα που συγκεντρώνει τη γνώση για την εξέλιξη στο χώρο της πληροφορικής από το 1970 μέχρι τα μέσα της δεκαετίας του 1990 σε έναν ενιαίο χώρο. Μια βόλτα είναι και εδώ, επιτακτική ανάγκη, καθώς θα σας ταξιδέψει σίγουρα σε προηγούμενες δεκαετίες, που ίσως και να θυμόσαστε!

Πέτρου Σπυρόπουλου 2, Μοσχάτο

Κόστος εισιτήριου: 4€

Ανοιχτά καθημερινές 10:00 με 18:00 και Σαββατοκύριακα 11:00 με 20:00

Μουσείο Τηλεπικοινωνιών ΟΤΕ
Ένα από τα μουσεία που θα σας εντυπωσιάσει σίγουρα, μιας οι περισσότεροι από εσάς έχετε βιώσει την εξέλιξη στις τηλεπικοινωνίες. Η τεράστια συλλογή του μουσείου περιλαμβάνει χειροκίνητα τηλέφωνα, µορσικούς τηλέγραφους, οπτικές ίνες, συσκευές τηλεφωτογραφίας, καθώς και ένα από τα πρώτα ελληνικά τηλεοπτικά studios! Αξίζει να σημειωθεί, ότι το 2018, το μουσείο ήταν το τιμώμενο Μουσείο για την Ελλάδα, από το Ελληνικό τμήμα του Διεθνούς Συμβουλίου Μουσείων. Μια βόλτα εδώ, απλά επιβάλλεται και είναι σίγουρα απολαυστική!

Πρωτέως 25, Κηφισιά
Κόστος εισιτήριου: Ελεύθερη
Ανοιχτά καθημερινές 09:00 με 17:00 και Σαββατοκύριακα κλειστά
Ελληνικό Παιδικό Μουσείο

Μουσείο Παιδικής ΤέχνηςΈνα ακόμα διαφορετικό μουσείο αυτή τη φορά αφιερωμένο στους μικρούς μας φίλους! Το Μουσείο Ελληνικής Παιδικής Τέχνης είναι ένα πρωτοποριακό Μουσείο, από τα ελάχιστα στον κόσμο που εκθέτουν έργα ζωγραφικής και κατασκευές παιδιών 4 έως 14 ετών. Οι συλλογές του Μουσείου περιλαμβάνουν περισσότερα από 10.000 έργα ζωγραφικής και κατασκευές παιδιών, που εμπλουτίζονται κάθε χρόνο. Είναι λοιπόν, δεδομένο ότι όσοι έχετε παιδιά, θα είναι κάτι που πραγματικά θα το απολαύσουν.

Kόδρου 9, προέκταση οδού Bουλής, Πλάκα
Ανοιχτά Tρίτη – Σάββατο: 10.00 – 14.00 Kυριακή: 11.00 – 14.00
Ελληνικό Παιδικό Μουσείο

Πηγή: e-daily.gr