Post

Share this post

10 ποπ εφευρέσεις ‑ σταθμοί στην ιστορία του κόσμου

Eυχαριστούμε τους δημιουργούς τους
Κάθε μέρα που περνά είναι μια νέα ευκαιρία για μια καινούργια ανακάλυψη! Οι παρακάτω 10 είναι από τις αγαπημένες μας.
1927: Καραμέλες PEZ

Φτιάχτηκαν από τον Αυστριακό Eduard Haas, οι Pez ήταν καραμέλες μέντας που πήραν το όνομά τους από μια συντομευμένη γερμανική λέξη της μέντας (PfeffErminZ). Πωλήθηκε για πρώτη φορά σε μικρά κουτάκια και αργότερα απέκτησε το γνωστό κουτάκι που λάτρεψε ο πλανήτης.

1928: Μίκυ Μάους

Εμφανίστηκε κάνοντας πρεμιέρα από τους Walt Disney και Ub Iwerks στα στούντιο της Disney στο καρτούν του 1928 “Steamboat Willie”. Έπειτα έκανε ντεμπούτο στην πρώτη μεγάλου μήκους ταινία του το 1940 και εξακολουθεί να είναι ένας από τους πιο αγαπημένους χαρακτήρες κινουμένων σχεδίων όλων των εποχών.

1929: Ραδιόφωνα αυτοκινήτου

Αν και παρουσιάστηκαν χρόνια νωρίτερα, τα ραδιόφωνα αυτοκινήτων μαζικής παραγωγής εξαπλώθηκαν σε μεγάλο βαθμό στις ΗΠΑ φέτος και η δημοτικότητά τους παραμένει κάπως, με σχεδόν κάθε όχημα παραγωγής να τα διαθέτει ως μέρος του εξοπλισμού τους. Ωστόσο, η ζωντανή ροή μουσικής και άλλων τεχνολογιών οδηγεί σε μείωση της δημοτικότητας των συσκευών.

1935: Monopoly

Η Monopoly κατασκευάστηκε από την Parker Brothers το 1935 και πούλησε 20.000 σετ σε μια εβδομάδα! Εξακολουθεί να είναι ένα από τα πιο δημοφιλή επιτραπέζια παιχνίδια της Αμερικής και παράγεται σε αμέτρητα θέματα. Το μεγαλύτερο παιχνίδι του Monopoly φέρεται να κράτησε 70 ημέρες…

1948: Φωτογραφία Polaroid

Το έτος 1948 ήταν όταν η Polaroid Land Camera πουλήθηκε για πρώτη φορά στο κοινό, παρέχοντας την απόλυτη διαδικασία φωτογράφησης ενός μόνο βήματος και ταυτόχρονα την εμφάνιση της εικόνας αμέσως. Ήταν μια άμεση επιτυχία και χρησιμοποιήθηκε από τον Ansel Adams και άλλους διάσημους φωτογράφους.

1963: Smileys

Σε μια εποχή πολύ πριν από τα emoji, τα smileys δημιουργήθηκαν το 1963 από τον γραφίστα και επαγγελματία της διαφήμισης H.R. Ball. Ποτέ δεν κατοχύρωσε πνευματικά δικαιώματα για την εικόνα, την οποία οικειοποιήθηκαν το 1971 οι αδερφοί Spain και έβγαλαν πολλά λεφτά.

1969: Φεστιβάλ μουσικής Woodstock

Στο μουσικό φεστιβάλ Woodstock, που χαρακτηρίστηκε ως «τρεις μέρες ειρήνης και μουσικής», συμμετείχαν περισσότερα από 30 ροκ συγκροτήματα και το παρακολούθησαν περισσότεροι από 400.000 στα βόρεια της Νέας Υόρκης. Το γεγονός θεωρείται ευρέως ως βασικό σημείο αναφοράς στην ιστορία της ποπ κουλτούρας!

1979: Walkman

Το αυθεντικό κασετόφωνο Walkman έφερε επανάσταση στις συνήθειες ακρόασης μουσικής των ανθρώπων εν κινήσει. Από τη μετακίνηση μέχρι την άσκηση, το προσωπικό στερεοφωνικό Walkman κράτησε τη μουσική στα αυτιά δισεκατομμυρίων ανθρώπων.

1989: Game Boy

Η φορητή κονσόλα βιντεοπαιχνιδιών Game Boy της Nintendo πούλησε 40.000 συσκευές την πρώτη ημέρα της κυκλοφορίας της τον Ιούλιο στις ΗΠΑ. Ξεκινώντας με πέντε παιχνίδια που περιλαμβάνονται στην αρχική κονσόλα, αυξήθηκε σε 815 τίτλους. Διακόπηκε το 2003 για να ανοίξει ο δρόμος για πιο προηγμένη τεχνολογία…

1981: Ο Κύβος του Ρούμπικ

Το Rubik’s Cube, ένα τρισδιάστατο συνδυαστικό παζλ, που κυκλοφόρησε το 1980, έγινε διεθνής τρέλα το 1981. Στα πρώτα τρία χρόνια του, πούλησε 100 εκατομμύρια κομμάτια. Συνέχισε να πουλάει μέχρι τη δεκαετία του 1990 και εκτός από την πτώση του ενδιαφέροντος γύρω στις αρχές της δεκαετίας του 2000, το ενδιαφέρον ανανεώθηκε τελικά και έγινε ένα από τα παιχνίδια με τις μεγαλύτερες πωλήσεις όλων των εποχών!