Post

Share this post

Όσκαρ 2022: Αναβολή της τελετής για έναν μήνα – Αλλάζουν και πάλι οι κανόνες/τα κριτήρια για τις ταινίες

Η τελετή απονομής των Όσκαρ το 2022 θα πραγματοποιηθεί έναν μήνα αργότερα, στις 27 Μαρτίου, ενώ και πάλι θα μπορούν να διεκδικήσουν βραβεία, ταινίες που προβλήθηκαν απευθείας σε πλατφόρμες streaming.

Η Αμερικανική Ακαδημία Κινηματογράφου ανακοίνωσε ότι η 94η τελετή απονομής των Όσκαρ το 2022 θα πραγματοποιηθεί στις 27 Μαρτίου – από τις 27 Φεβρουαρίου που ήταν αρχικά προγραμματισμένη – και για μια ακόμη φορά θα μπορούν να διαγωνιστούν ταινίες από πλατφόρμες streaming.

Μάλιστα, καθώς φαίνεται, η τελετή, που φέτος πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά σε έναν σιδηροδρομικό σταθμό στο Λος Άντζελες, αναμένεται να διεξαχθεί κανονικά στην καθιερωμένη «στέγη» της, το Dolby Theatre στο Χόλιγουντ.

Καθώς η πανδημία επηρέασε σημαντικά – και συνεχίζει να επηρεάζει την κινηματογραφική βιομηχανία – η Ακαδημία δίνει ξανά τη δυνατότητα, σε ταινίες που προβλήθηκαν απευθείας σε πλατφόρμες streaming, να διεκδικήσουν βραβεία. Στην απόφαση αυτή οδήγησε την Ακαδημία το γεγονός, ότι λόγω των συνθηκών που έχει επιφέρει η πανδημία σε παγκόσμιο επίπεδο, οι κινηματογράφοι παρέμειναν κλειστοί για αρκετούς μήνες κι έτσι πολλές ταινίες προβλήθηκαν απευθείας σε πλατφόρμες streaming. 

Αναλυτικά οι κανονισμοί σχετικά με τα βραβεία θα ανακοινωθούν μέσα στον Ιούνιο. Αυτό που γνωρίζουμε ως ώρας είναι ότι για να μπορεί να διαγωνιστεί μία ταινία θα πρέπει να έχει κυκλοφορήσει από την 1η Μαρτίου έως τις 31 Δεκεμβρίου 2021. Οι υποψηφιότητες των Όσκαρ θα ανακοινωθούν στις 8 Φεβρουαρίου 2022.

Πηγή: monopoli.gr