Post

Share this post

Φεστιβάλ Καννών 2021: Η Τζόντι Φόστερ θα βραβευτεί με τιμητικό Χρυσό Φοίνικα

Η Τζόντι Φόστερ θα είναι επίτιμη καλεσμένη στην τελετή έναρξης του φετινού Φεστιβάλ Καννών, όπου θα βραβευτεί με τιμητικό Χρυσό Φοίνικα.

Η Τζόντι Φόστερ θα είναι φέτος επίτιμη καλεσμένη στις Κάννες, ενώ στην τελετή έναρξης του φετινού Φεστιβάλ θα βραβευτεί με τιμητικό Χρυσό Φοίνικα.

Το τιμητικό αυτό βραβείο έχει απονεμηθεί τα προηγούμενα χρόνια σε σημαντικές προσωπικότητες του κινηματογράφου, όπως η Ζαν Μορό, ο Μπερνάντο Μπερτολούτσι, η Τζέιν Φόντα, ο Ζαν-Πολ Μπελμόντο, ο Μανοέλ ντε Ολιβέιρα, ο Ζαν-Πιερ Λοντ, η Ανιές Βαρντά και ο Αλέν Ντελόν.

Το Φεστιβάλ Καννών ανακοίνωσε με τα καλύτερα λόγια την βράβευση της ηθοποιού, σκηνοθέτιδας και παραγωγού, καθώς και για το «εκπληκτικό καλλιτεχνικό ταξίδι, την μοναδική προσωπικότητα με μία ταπεινή αλλά παράλληλα ισχυρή αφοσίωση σε μερικά από τα μεγαλύτερα ζητήματα της εποχής μας».

«Χρωστάω τόσα πολλά στο Φεστιβάλ Καννών. Έχει αλλάξει τη ζωή μου» δήλωσε η Φόστερ, που για πρώτη φορά παρευρέθηκε στις Κάννες το 1976 για την πρεμιέρα του «Ταξιτζή» του Μάρτιν Σκορσέζε, που τότε είχε κερδίσει τον Χρυσό Φοίνικα.

«Παρ’ όλο που είχε σκηνοθετήσει ξανά, η πρώτη μου φορά στο φεστιβάλ ήταν μία καθοριστική στιγμή για εμένα. Το να παρουσιάσω μία από τις ταινίες μου εδώ ήταν πάντα ένα όνειρο μου. Είμαι κολακευμένη που οι Κάννες σκέφτηκαν εμένα και νιώθω τεράστια τιμή που θα μπορέσω να μοιράσω μερικές συμβουλές ή να πω μία ή δύο περιπέτειες μου στην νέα γενιά κινηματογραφιστών» πρόσθεσε η ηθοποιός και σκηνοθέτις.

Ο πρόεδρος των Καννών Πιέρ Λεσκούρ με τη σειρά του είπε: «Η Τζόντι Φόστερ μας έκανε ένα υπέροχο δώρο με το να έρθει εδώ να γιορτάσει την επιστροφή του φεστιβάλ. Η αύρα της είναι ασύγκριτη. Ενσαρκώνει το σύγχρονο, την ευφυία της ανεξαρτησίας, την ανάγκη για ελευθερία».

Ο διευθυντής του Φεστιβάλ των Καννών Τιερί Φρεμό πρόσθεσε: «Η Τζόντι δεν σταματά ποτέ να επανεφευρίσκει τον εαυτό της. Αμφισβητεί με τη ματιά της, μαθαίνει από άλλους και είναι διατεθειμένη να κάνει πίσω για να κάνει το σωστό».

Πηγή: monopoli.gr