Post

Share this post

Υποψήφια για Όσκαρ η ταινία «Μήλα» του Χρήστου Νίκου

Μετά τις άκρως θετικές κριτικές στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας και με την Κέιτ Μπλάνσετ στην παραγωγή, τα «Μήλα» ετοιμάζονται για τα Όσκαρ.

Η ταινία «Μήλα»σε σκηνοθεσία του Χρήστου Νίκου και με πρωταγωνιστή τον Άρη Σερβετάλη, πρόκειται να είναι υποψήφια για τα φετινά Όσκαρ.

Η λαμπρή πορεία της ταινίας

Μέχρι στιγμής, τα «Μήλα» έχουν πάει πολύ καλά στα φετινά μεγάλα φεστιβάλ. Άνοιξαν το διαγωνιστικό πρόγραμμα «Orizzonti» στο 77o Φεστιβάλ Κινηματογράφου Βενετίας, ένα από τα λίγα φεστιβάλ που κατάφεραν να διεξαχθούν δια ζώσης.

Η αφίσα για τα "Μήλα" του Χρήστου Νίκου

Η αφίσα για τα «Μήλα» του Χρήστου Νίκου

Η Κέιτ Μπλάνσετ ως πρόεδρος της επιτροπής στο Φεστιβάλ Βενετίας, είδε τα «Μήλα» και ενθουσιάστηκε. Από τότε ανέλαβε τον ρόλο της παραγωγού, προωθώντας τα ακόμη περισσότερο.

Η ταινία και η υποψηφιότητα

Η πλοκή έχει αρκετή συνάφεια με τις συνθήκες που ζούμε καθώς αφηγείται την ιστορία του Άρη, την στιγμή που ξεσπά μια πανδημία απώλειας της μνήμης. Ο πρωταγωνιστής μπαίνει σε πρόγραμμα που τον βοηθά να χτίσει ξανά τη ζωή του στη νέα πραγματικότητα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ«Μήλα»: Διθυραμβικές οι πρώτες διεθνείς κριτικές για την ταινία του Χρήστου Νίκου

Η Επιτροπή των φετινών 93ων Βραβείων Όσκαρ, επέλεξε την ταινία του Χρήστου Νίκου για το Όσκαρ Διεθνούς Ταινίας Μεγάλου Μήκους λόγω της καλής φωτογραφίας, της οικουμενικότητας και της επικαιρότητας που έχει το θέμα.

Δείτε το τρέιλερ της ταινίας: