Post

Share this post

Το νέο single «Butter» κάνει ντεμπούτο στο No. 1 του Billboard Hot 100

Το «Butter» είναι το τέταρτο τραγούδι των BTS που κατακτά την κορυφή του Billboard Hot 100 μέσα σε εννέα μήνες.
Οι BTS εδραιώνουν περαιτέρω την κυριαρχία τους στην αμερικανική αγορά.

Αφού κατέρριψε μία σειρά από εντυπωσιακά ρεκόρ το νέο single «Butter» του συγκροτήματος της Κ-pop κάνει ντεμπούτο στο No. 1 του Billboard Hot 100.

Αυτό είναι το τέταρτο τραγούδι των BTS που κατακτά την κορυφή του Hot 100, μετά το «Dynamite», το remix του «Savage Love (Laxed – Siren Beat)» με τον Jawsh 685 και τον Jason Derulo και το «Life Goes On», με τις τέσσερις πρωτιές να έχουν έρθει μέσα στους τελευταίους εννέα μήνες.

Πρόκειται για το πιο γρήγορο χρονικό διάστημα που έχει χρειαστεί ένα συγκρότημα για να κερδίσει τα τέσσερα πρώτα του No. 1 στο Hot 100 μετά τους Jackson 5, οι οποίοι χρειάστηκαν το 1970 οκτώ μήνες και δύο εβδομάδες για να αποκτήσουν τέσσερα τραγούδια που έχουν ανέβει στην πρώτη θέση των αμερικανικών charts.

BTS – Butter
Σύμφωνα με τα δεδομένα της MRC Dara, το «Butter» κατέγραψε στις Ηνωμένες Πολιτείες την πρώτη εβδομάδα της κυκλοφορίας του 32,2 εκατομμύρια streams και 242.800 downloads, ενώ εκτιμάται ότι προσέγγισε ένα ραδιοφωνικό κοινό 18,1 εκατομμυρίου ακροατών.

Καθώς το «Dynamite», το «Life Goes On» και το «Butter» έχουν κάνει ντεμπούτο στο Νο. 1 το Billboard Hot 100, οι BTS αποτελούν το πρώτο συγκρότημα στην ιστορία που διαθέτει στο ενεργητικό του τρία τραγούδια τα οποία έχουν κάνει κατευθείαν είσοδο στην πρώτη θέση του συγκεκριμένου chart.

Κανένα άλλο συγκρότημα δεν έχει καταφέρει να κάνει ντεμπούτο στο No. 1 του Hot 100 πάνω από μία φορά, ενώ το ρεκόρ για τον καλλιτέχνη με τα περισσότερα τραγούδια (5) που έχουν κάνει ντεμπούτο στο No. 1 κατέχει η Ariana Grande.

Το «Butter» κυκλοφόρησε από τις HYBE / BigHit Entertainment και Columbia Records / Sony Music στις 21 Μαΐου.

Τα τέσσερα τραγούδια των BTS που έχουν κατακτήσει το No. 1 του Billboard Hot 100
• «Dynamite» (3 εβδομάδες στο No. 1, Σεπτέμβριος 2020)
• «Savage Love (Laxed – Siren Beat)» (1 εβδομάδα στο No. 1, Οκτώβριος 2020)
• «Life Goes On» (1 εβδομάδα στο No. 1, Δεκέμβριος 2020)
• «Butter» (1 εβδομάδα στο No. 1 μέχρι στιγμής, Ιούνιος 2020)

Πηγή: hit-channel.com