Post

Share this post

Το μυστήριο του «στραβού» δάσους με την κλίση 90 μοιρών

Κανείς δεν ξέρει πως προέκυψε

Τα δάση, έτσι όπως τα μάθαμε από τα παραμύθια, πάντα έκρυβαν μυστήρια. Σε αυτό το δάσος της Πολωνίας, το μυστήριο είναι μπροστά στα μάτια σου, όχι όμως και η εξήγησή του.

Εκατοντάδες φωτογράφοι έχουν βρεθεί στην περιοχή με τα 400 δέντρα που είναι στραβά. Βασικά, είναι στραβά στη βάση τους, παίρνοντας ένα σχήμα που παραπέμπει σε γάντζο.

Στη βάση τους τα 400 αυτά δέντρα έχουν μια κλίση 90 μοιρών, αλλά ο κορμός μετά συνεχίζει την πορεία του προς τα πάνω. Το πιο παράξενο είναι πως όλα ανεξαιρέτως έχουν κλίση προς την ίδια μεριά.

Φυτεύτηκαν εκεί το 1930, σύμφωνα με μαρτυρίες, όταν η περιοχή ακόμα ανήκε στη Γερμανία. Οι περισσότεροι πιστεύουν πως μεσολάβησε ανθρώπινο χέρι για να πάρουν τα δέντρα αυτή τη μορφή. Ακόμα όμως και οι επιστήμονες, δεν μπορούν να απαντήσουν με σιγουριά για το πως συνέβη αυτό το φαινόμενο.

Κάποιοι εικάζουν πως φυτεύτηκαν με συγκεκριμένο τρόπο ώστε να μεγαλώσουν επίτηδες έτσι και μετά να μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε κατασκευή επίπλων ή σκαφών. Μια πολύ πιθανή εκδοχή αναφέρει πως όλο αυτό οφείλεται σε χιονοθύελλα, που συνέβη όταν τα δέντρα ήταν ακόμα μικρά και τους προκάλεσε αυτόν τον μετασχηματισμό.

Οι ειδικοί λένε πως μπορεί να τα κράτησε παγωμένα για αρκετό καιρό, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να μεγαλώσουν φυσιολογικά. Μια μακροχρόνια τήξη, θα μπορούσε να δώσει αυτό το σχήμα στον κορμό χαμηλά και με τον ερχομό της άνοιξης, ο κορμός να αναπτύχθηκε κανονικά από εκεί και πάνω.

Υπάρχει και μια ακόμα θεωρία που λέει πως κατά την εισβολή των Γερμανών στην Πολωνία στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, τα τανκς πέρασαν από πάνω τους, όσο ήταν μικρά και τα έκαναν να μεγαλώσουν στραβά. Αλλά το ερώτημα που προκύπτει είναι, γιατί αυτό να συμβεί μόνο σε αυτά τα 400 δέντρα; Πάντως, αυτή είναι μια… οκ εξήγηση, αφού υπάρχουν και κάποιες που εμπλέκουν εξωγήινους.

Η πιο πιθανή εξήγηση πάντως εμπεριέχει ανθρώπινη παρέμβαση. Το σίγουρο είναι πως η μοναδικότητα του δάσους το κάνει εντυπωσιακό και το μυστήριο προσθέτει μια ακόμα όμορφη πινελιά στην ιστορία του.

Πηγή: e-daily.gr