Post

Share this post

Το εγκαταλελειμένο χωριό που έγινε αφορμή για το πετυχημένο θρίλερ του Netflix

Αν δεν έχεις δει ακόμη τη σειρά «Οι Καμπάνες του Κουρόν» σπεύσε

Η εν λόγω λίμνη είναι η λίμνη Resia, που βρίσκεται στο Νότιο Τιρόλο, κοντά στα σύνορα με την Αυστρία και την Ελβετία, στην όμορφη κοιλάδα της Βενόστα. Είναι η μεγαλύτερη λίμνη της επαρχίας.

Η ιστορία της λίμνης Resia και του καμπαναριού της χρονολογείται από τη δεκαετία του 1950, όταν, πέντε χρόνια μετά το τέλος του Β ‘Παγκοσμίου Πολέμου, ολοκληρώθηκε η κατασκευή ενός μεγάλου φράγματος για την παραγωγή υδροηλεκτρικής ενέργειας, ενώνοντας δύο από τις τρεις φυσικές λεκάνες Resia Pass: λίμνη Resia και λίμνη Curon.

Το νερό κατάπιε για πάντα την παλιά πόλη Curon Venosta και μέρος της πόλης Resia, η οποία σήμερα βρίσκεται σε βάθος 22 μέτρων. Παρά τις διαμαρτυρίες, οι κάτοικοι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια, τις δουλειές και όλα όσα είχαν. Ως υπενθύμιση αυτού του γεγονότος είναι ο καμπαναριό της εκκλησίας της Santa Caterina d’Alessandria, που χρονολογείται από το 1357, το μόνο κτίριο που επέζησε της έκρηξης που κατέστρεψε περίπου 160 κτίρια.

Ο θρύλος λέει ότι, τις νύχτες του χειμώνα, όταν η λίμνη παγώνει, οι καμπάνες εξακολουθούν να ακούγονται!

Σήμερα, το Curon Venosta έχει περίπου 2.450 κατοίκους. Η λίμνη με τον καμπαναριό της έχει γίνει ένας δημοφιλής τουριστικός προορισμός. Η πόλη στεγάζει το Μουσείο Alta Val Venosta, το οποίο αφηγείται την ιστορία του Curon και της Resia μέσα από ιστορικές φωτογραφίες και παλιά αντικείμενα που ανήκουν σε τοπικούς αγρότες. Και τώρα με τη σειρά του Netflix έχει γίνει πασίγνωστο!

Μια νέα τηλεοπτική σειρά που προβάλλεται στο Netflix πήρε το όνομά της από το χωριό Curon, και βρίσκεται εκεί.

πηγή: e-radio.gr