Post

Share this post

Ταινίες της εβδομάδας: Ένα σουπερνόβα πριν την έκρηξη ενός λογοτεχνικού χρόνου στη Νέα Υόρκη

Σούπερνοβα – Ένας χρόνος στη Νέα Υόρκη – Μάρτιν Ίντεν – Έντιμος Κλέφτης

Σούπερνοβα (Supernova)

του Χάρι Μακουίν. Με τους Στάνλεϊ Τούτσι, Κόλιν Φερθ, Πiπα Χέιγουντ.

Δραματική 2020, Ην. Βασίλειο 95’

Ένα αγαπημένο ζευγάρι είναι μαζί για δυο δεκαετίες. Όταν η διάγνωση για τον έναν αφορά “πρώιμο στάδιο άνοιας”, η αγάπη έρχεται αντιμέτωπη με έναν ανελέητο εχθρό. Ο χρόνος τους, ο κοινός τους χρόνος είναι ό,τι σημαντικότερο και σιγά σιγά λιγοστεύει. Αποφασίζουν λοιπόν ένα ταξίδι, ώστε να ξαναδούν φίλους και συγγενείς και να ξαναβρεθούν στα μέρη που έχουν αγαπήσει…

Ένας χρόνος στη Νέα Υόρκη (My Salinger Year)

του Φιλίπ Φαλαρντό. Με τους Μάργκαρετ Κουάλεϊ, Σιγκούρνι Γουίβερ, Ντάγκλας Μπουθ.

Δραματική 2020, Καναδάς – Ιρλανδία 101’

Η Τζοάνα είναι νέα και ονειρεύεται να γίνει ποιήτρια. Αμέσως μετά την αποφοίτηση της ταξιδεύει στην Νέα Υόρκη για να δουλέψει σε έναν εκδοτικό Οίκο Εκεί θα έρθει σε επαφή με μοναδικές προσωπικότητες, μεταξύ των οποίων και ο Τζ. Ντ. Σάλιτζερ. Θα αποκτήσει μια μοναδική εμπειρία ζωής που θα την ακολουθεί για πάντα.

Μάρτιν Ίντεν (Martin Eden)

του Πιέτρο Μαρτσέλο. Με τους Λούκα Μαρτινέλι, Κάρλο Κέκι, Τζέσικα Κρέσι.

Δραματική 2019, Ιταλία – Γαλλία 129’

Ο Μάρτιν Ίντεν, ένας φτωχός εργάτης ο οποίος ονειρεύεται να ξεπεράσει τα οικονομικά προβλήματα μορφώνοντας διαρκώς τον εαυτό του, ώστε κάποια στιγμή να αποτελέσει μέρος της λογοτεχνικής ελίτ της Ιταλίας. Επιπλέον καύσιμα στο πάθος του δίνει ο κεραυνοβόλος έρωτάς του με μια εκθαμβωτική μεγαλοαστή, σχέση η οποία θα έχει καθοριστικό αντίκτυπο στη ζωή του.

Έντιμος Κλέφτης (Honest Thief)

του Μαρκ Γουίλιαμς. Με τους Λιαμ Νίσον, Κέιτ Γουόλς, Ρόμπερτ Πάτρικ, Αντονι Ράμος.

Περιπέτεια 2020, ΗΠΑ 99’

Ο Τομ είναι πολλά διαφορετικά πράγματα, αλλά κυρίως δύο: ένας διαβόητος ληστής και ένας φρεσκοερωτευμένος άντρας. Τα αισθήματα του για την την Άννι τον έχουν ωθήσει να διορθώσει τα λάθη του παρελθόντος και να αφήσει πίσω του την παρανομία. Αποφασίζει να παραδοθεί στο FBI και να στερηθεί τα χρήματα που έχει ληστέψει με αντάλλαγμα έναν δικαστικό συμβιβασμό και ένα νέο ξεκίνημα. Όταν όμως συνειδητοποιήσει ότι οι πράκτορες του FBI είναι πιο διεφθαρμένοι από εκείνον, αρχίζει ένα κυνηγητό γάτας-ποντικιού, όπου το κακό και το καλό μπερδεύονται και μόνο η αγάπη μένει αλώβητη.

Πηγή: e-daily.gr