Post

Share this post

Παράσταση για εφήβους από το Θέατρο Τέχνης

Έρευνες έχουν δείξει ότι σε παιδιά ηλικίας 5-12 το 78% χρησιμοποιεί το ίντερνετ, ενώ το ποσοστό πηγαίνει στο 90% σε ηλικίες παιδιών 10-12 ετών. Τα παιδιά έχουν εθιστεί στη χρήση διαδικτύου, παίζουν παιχνίδια, ζουν απομονωμένα, κλείνονται στον εαυτό τους, δεν έχουν φίλους, παρουσιάζουν φοβίες.

Η ασθένεια της εποχής μας λέγεται Fomo (Fear of Missing Out) δηλαδή το αίσθημα ανασφάλειας που μας δημιουργείται όταν παρακολουθώντας τα κοινωνικά δίκτυα διαπιστώνουμε ή μάλλον υποθέτουμε ότι οι άλλοι περνάνε καλύτερα από εμάς, είναι ομορφότεροι, πλουσιότεροι, εξυπνότεροι και πιο ευτυχισμένοι.

Το θέμα της εξάρτηση κυρίως από το διαδίκτυο θέτει στο επίκεντρο του σχολιασμού η παράσταση «Μια μέρα Χωρίς» (#mia_mera_xwris), η οποία ανέβηκε το 2019 από τη νέα σκηνοθέτιδα Εύα Οικονόμου-Βαμβακά με πρωταγωνιστές απόφοιτους της Δραματικής Σχολής του Θεάτρου Τέχνης, μια ομάδα ηθοποιών-αποφοίτων της σχολής σε συνεργασία με το ΚΕΘΕΑ και τώρα, 6-13 Φεβρουαρίου, παρουσιάζεται διαδικτυακά από εδώ.

Για τη διαμόρφωση του κειμένου της παράσταση έπαιξαν καθοριστικό ρόλο οι συνεντεύξεις που δέχτηκαν να δώσουν έφηβοι, γονείς και θεραπευτές που συμμετέχουν στα προγράμματα του ΚΕΘΕΑ με στόχο την αντιμετώπιση της εξάρτησης από το ίντερνετ- μιας εξάρτησης που αθόρυβα αλλά επιτακτικά καταλαμβάνει όλο και περισσότερο χώρο στις ζωές όλων μας. Και με αυτή την αφορμή, το έργο τοποθετεί στο κέντρο του, τους μηχανισμούς της εξάρτησης και εξετάζει πώς αυτοί μπορούν να επηρεάσουν καθέναν από εμάς. Παίζουν: Βαγγέλης Αμπατζής, Δημήτρης Μαγγίνας, Μαριλένα Μόσχου, Ναταλία Πελέκα. Πρωτότυπη μουσική: LOO ( Someone who isn’t e me)

Πηγή: athinorama.gr