Post

Share this post

Ο Pharrell Williams ενώνει δυνάμεις με τον JAY-Z στο «Entrepreneur»

 

Pharrell Williams και JAY-Z σε μια ιδιαίτερη μουσική συνύπαρξη.

Ο Pharrell Williams και ο JAY-Z, δύο πραγματικοί τιτάνες της σύγχρονης μουσικής, ενώνουν τις δυνάμεις τους σε ένα νέο τραγούδι με τίτλο «Entrepreneur».

Το τραγούδι κυκλοφορεί με αφορμή το νέο τεύχος του περιοδικού TIME με τίτλο «The New American Revolution» (Η Νέα Αμερικανική Επανάσταση), το οποίο επιμελείται εξ ολοκλήρου ο Pharrell Williams.

Πρόκειται για ένα ιδιαίτερο πρότζεκτ του καλλιτέχνη, που αποτελείται από επιλεγμένα δοκίμια και συζητήσεις σχετικά με το ρατσιστικό παρελθόν της Αμερικής και την προοπτική για ένα πιο δίκαιο μέλλον.

«Η Αμερική ιδρύθηκε στο όνειρο μιας γης όπου όλοι οι άνθρωποι δημιουργήθηκαν ίσοι, που περιείχε την υπόσχεση της ελευθερίας και της δικαιοσύνης για όλους. Αλλά όλοι δεν εννοούσαν τους Μαύρους ανθρώπους», γράφει ο Pharrell.

«Όπως και οι περισσότεροι Μαύροι Αμερικανοί, καταλαβαίνω ότι όλα αυτά υπάρχουν μόνο στα γυαλιά επαυξημένης πραγματικότητας που είναι διαθέσιμα σε μετόχους, σε μεγάλους χρηματιστές και σε εκείνους που είναι αρκετά τυχεροί για να μπουν στο χρηματιστήριο», υπογραμμίζει.

«Αλλά οι συνεχιζόμενες διαμαρτυρίες που ζητούν δικαιοσύνη και ανάληψη ευθυνών και έχουν καταλάβει πόλεις σε όλο το έθνος, με έκαναν να νιώσω κάτι νέο που μπορώ να το περιγράψω μόνο με μια λέξη: Αμερικανός», τονίζει.

Το τραγούδι που ετοίμασε ο Pharrell Williams επί τη ευκαιρία του νέου τεύχους του TIME αναδεικνύει μία άλλη διάσταση των προκλήσεων και των αντιξοοτήτων που αντιμετωπίζουν οι Αφροαμερικανοί στο κοινωνικό, οικονομικό και πολιτικό περιβάλλον των Ηνωμένων Πολιτειών

Το «Entrepreneur» ρίχνει φως στα εμπόδια με τα οποία καλούνται να αναμετρηθούν οι Μαύροι Αμερικανοί στον τομέα των επιχειρήσεων λόγω του χρώματος, της καταγωγής και της οικονομικής θέσης τους.

«Η πρόθεση για το τραγούδι ήταν να δείξουμε πόσο δύσκολο είναι να είσαι επιχειρηματίας στη χώρα μας», εξηγεί ο Pharrell Williams στο TIME.

«Ειδικά ως έγχρωμος, υπάρχουν πολλά συστηματικά μειονεκτήματα και σκόπιμα εμπόδια. Πώς μπορείς να ανάψεις μια φωτιά, ή ακόμα και την ελπίδα της ζεστής στάχτης να ανάψει φωτιά, όταν ξεκινάς με μειονεκτήματα όσον αφορά την υγειονομική περίθαλψη, την εκπαίδευση και την εκπροσώπηση;», αναφέρει.

Το κουπλέ του JAY-Z υπογραμμίζει πόσο σημαντική είναι η υποστήριξη των επιχειρήσεων με Μαύρους ιδιοκτήτες: «Μαύρο Twitter, τι είναι αυτό; Όταν ο Jack πληρώνεσαι, εσύ πληρώνεσαι;», λέει ο HOV αναφερόμενος στον CEO του Twitter, Jack Dorsey.

«Όταν έχεις επιτυχημένες κοινότητες που σφύζουν από δραστηριότητα και κυκλοφορούν χρήματα μέσα στην κοινότητα, έχει τεράστια διαφορά», σχολιάζει ο Pharrell.

«Λένε συνεχώς ότι το αμερικανικό όνειρο είναι ένα σπίτι, ένας ξύλινος φράχτης, μια σύζυγος και δύο παιδιά. Ελάτε, ας είμαστε ειλικρινείς. Συνοψίζεται πάντα στα χρήματα και την ευκαιρία», τονίζει.

Με την παραγωγή του «Entrepreneur» έχει ασχοληθεί το θρυλικό δίδυμο των The Neptunes, το οποίο συγκροτείται από τον Pharrell Williams και Chad Hugo και έχει κερδίσει την είσοδό του στο Hall of Fame των Τραγουδοποιών με την κλάση του 2020.

πηγή: hit-channel.com

https://www.instagram.com/p/CEHbrFRhqnz/?utm_source=ig_embed