Post

Share this post

Ο Kanye West επιτέλους κυκλοφόρησε το πολυσυζητημένο “Donda”

Στο δίσκο συμμετέχουν μεταξύ άλλων οι Jay-Z, The Weeknd, Ariana Grande και Marilyn Manson!

Τέλη Ιουλίου ήταν όταν ήμασταν εδώ και συζητούσαμε τα του νέου album του Kanye West υπολογίζοντας ότι τις προσεχείς ημέρες θα κυκλοφορούσε και επισήμως. Τελικά, ο Ye, όπως θέλει να τον αποκαλούμε στο εξής, αφού δοκίμασε την υπομονή μας για περίπου ένα μήνα, αποφάσισε μόλις χθες -μετά από το τρίτο και τελευταίο πάρτι ακρόασης που διοργάνωσε στο Σικάγο – να τροφοδοτήσει το κοινό του με το νέο υλικό που περιέχει το “Donda“. Αξίζει να σημειωθεί ότι τα “έβαλε” με τη θεομηνία που μαίνεται στη Λουιζιάνα και εν τέλει κατάφερε να κυριαρχήσει στα trends των social media, με τους χρήστες να σχολιάζουν με μανία το νέο του μουσικό εγχείρημα.

Το “Donda” και οι συνεχείς αναβολές
Θυμίζουμε ότι τον τελευταίο χρόνο για το “Donda” συνέχεια ακούγαμε, και “Donda” δε βλέπαμε, ενώ στη συνέχεια η κυκλοφορία του είχε οριστεί για τις 23 Ιουλίου. Στη συνέχεια μεταφέρθηκε για τις 6 Αυγούστου, ύστερα για τις 15 του ίδιου μήνα, υπήρξαν φήμες ότι η τελική ημερομηνία θα ήταν η 27η του Αυγούστου και τελικά φτάσαμε στο χθες για να μπορούμε να έχουμε άποψη.

Τώρα που κυκλοφόρησε βέβαια, καταλαβαίνουμε εν μέρει για ποιο λόγο πήρε τόσο χρονικό διάστημα στον Kanye για να το ολοκληρώσει. Περιέχει 26 (!) τραγούδια, διαρκεί δηλαδή περίπου 2 ώρες και σε αυτό συμμετέχουν 15 πασίγνωστοι καλλιτέχνες, έκαστος στο είδος του. Σημείωσε: Ariana GrandePusha TLil BabyThe WeekndTravis ScottLil Yachty, Playboi CartiKid CudiYoung ThugChris Brown, JadakissPop SmokeDaBabyMarilyn Manson και Jay-Z.

Μέχρι στιγμής, οι fans του Kanye δείχνουν ιδιαίτερα ευχαριστημένοι από το αποτέλεσμα, τουλάχιστον αν κρίνουμε από τα σχόλια τους στα κοινωνικά δίκτυα. Δεν έλειψαν βέβαια, και εκείνοι που στηλίτευσαν τη συνεργασία του με τους Marilyn Manson και Dababy, αφού ο πρώτος κατηγορήθηκε πρόσφατα για περιστατικά βιασμών και σεξουαλικών κακοποιήσεων, ενώ ο δεύτερος προέβη επίσης πρόσφατα σε ομοφοβικά σχόλια.

Αν θέλεις να διαπιστώσεις κατά πόσο έχουν δίκιο, μπορείς απλά να το ακούσεις στο Spotify:

Υπάρχει σύνδεση με το “Jesus Is King”;
Είτε δεν προκύπτει σύνδεση είτε είναι εξαιρετικά δυσδιάκριτη. Η πίστη στο Θεό ανέκαθεν τον απασχολούσε μουσικά και μη, ωστόσο στην προκειμένη περίπτωση το album είναι περισσότερο αφιερωμένο στις προσωπικές του μάχες-δαίμονες και στη γενική ιδέα της νίκης απέναντι σε κάθε αντιξοότητα. Ο βετεράνος γκουρού των hip hop μίντια το έθεσε τέλεια: “Είναι θετική μουσική που μπορείς να δυναμώσεις”. Σαφέστατα το τέλος του γάμου του με την Kim Kardashian δε θα μπορούσε να λείπει, όμως ως ζήτημα υποβόσκει χωρίς να προσβάλλει σε καμία περίπτωση τη μητέρα των παιδιών του. Το Page Six επικαλείται πηγή από το κοντινό του περιβάλλον που ισχυρίζεται ότι υπάρχει τραγούδι που “φωνάζει από χιλιόμετρα” το όνομα της Kim, για το οποίο η ίδια είναι ήδη ενήμερη και εγκρίνει.

Πηγή: esquier.com.gr