Post

Share this post

Ο Justin Timberlake εξηγεί ποια ήταν η έμπνευση για το «SexyBack»

Το παρασκήνιο πίσω από τη δημιουργία του «SexyBack» αποκάλυψε ο Justin Timberlake.

Ο Justin Timberlake θυμήθηκε μία από τις μεγάλες επιτυχίες του.

Σε συνέντευξή του με τον Zane Lowe της Apple Music σε ένα από πρόσφατα επεισόδια του «Essentials Radio», ο τραγουδιστής μίλησε για το «SexyBack», το πρωτοποριακό single από το άλμπουμ του «FutureSex / LoveSounds» του 2006, που άλλαξε ριζικά τον ήχο του.

Η δισκογραφική εταιρεία του Justin Timberlake προέβαλε αρχικά αντιστάσεις για το τραγούδι, επειδή ήταν «πολύ γρήγορο» και δεν περιείχε το «χαρακτηριστικό φαλσέτο» του τραγουδιστή.

Ωστόσο όλοι αυτοί οι λόγοι για τους οποίους άρεσε στον Timberlake το τραγούδι.

Όπως αποκάλυψε μάλιστα ο ίδιος, το «SexyBack» ήταν εμπνευσμένο από το προοδευτικό χαρακτήρα του «Rebel Rebel» του David Bowie.

«Άκουγα το “Rebel Rebel”, το οποίο ουσιαστικά αφορά ένα παρενδυτικό άτομο. Και έτσι φαντάστηκα άντρες, γυναίκες, όλες τις προσεγγίσεις τους, σε ένα κλαμπ, τραγουδώντας το τραγούδι ο ένας στον άλλον», περιέγραψε.

«Έπρεπε να είναι τόσο απλό και έντονο», εξήγησε ο Justin για το «SexyBack», ένα τραγούδι που έγραψε μαζί με τον Timbaland. «Και σκέφτηκα “ποιο είναι το πιο τολμηρό πράγμα που θα μπορούσες να πεις;” Και αυτός ήταν ο πρώτος στίχους του τραγουδιού», συνέχισε.

«Δεν θα ξεχάσω ποτέ αυτή τη στιγμή. Ο Timbaland είπε: “εντάξει φίλε, νομίζω ότι πρέπει να επαναφέρουμε την dance μουσική”. Έκανε beatbox και είπε: “Τι θα πεις;”… Εγώ απλώς τραγούδησα “I’m bringing sexy back”!», εξιστόρησε.

Ο Justin Timberlake υπογράμμισε πως όταν ολοκλήρωσαν την ηχογράφηση του «SexyBack», ήξεραν αμέσως ότι ήταν ένα τραγούδι διαφορετικό από τα υπόλοιπα.

«Καλούσαμε ανθρώπους στο στούντιο και κάθε φορά που έπαιζε αυτό το τραγούδι, για την αντίδραση που είχε οποιαδήποτε γυναίκα έλεγα “αυτό είναι”», θυμήθηκε.

Το «SexyBack» σηματοδότησε το πρώτο τραγούδι του Justin Timberlake που ανέβηκε στο No. 1 του Billboard Hot 100, ενώ έμεινε μάλιστα στην κορυφή για επτά εβδομάδες. Το «SexyBack» κέρδισε επίσης το βραβείο Grammy της «Καλύτερης Grammy Ηχογράφησης».

πηγή: hit-channel.com