Post

Share this post

Οι BTS συνέτριψαν πέντε Παγκόσμια Ρεκόρ Guinness με το «Butter»

Πέντε νέα Παγκόσμια Ρεκόρ Guinness για τους αστέρες της K-pop

Οι BTS συνεχίζουν με αμείωτους ρυθμούς να συντρίβουν όλα τα ρεκόρ.

Ο οργανισμός των Παγκόσμιων Ρεκόρ Guinness ανακοίνωσε ότι το συγκρότημα της K-pop σημείωσε πέντε νέα ορόσημα στο YouTube και στο Spotify με την κυκλοφορία του νέου single «Butter».

Το μουσικό βίντεο για το «Butter» κατέρριψε την επίδοση για τους περισσότερους θεατές που έχουν συντονιστεί ταυτοχρόνως στην πρεμιέρα ενός βίντεο στο YouTube, καθώς πάνω από 3,9 εκατομμύρια θαυμαστές των BTS παρακολούθησαν την πρεμιέρα του τραγουδιού.

Παράλληλα το «Butter» σημείωσε το ρεκόρ για τους περισσότερους θεατές στην πρεμιέρα ενός μουσικού βίντεο στο YouTube.

Αυτά τα ρεκόρ ανήκαν προηγουμένως στο υποψήφιο για Grammy τραγούδι «Dynamite» των BTS, του οποίου την πρεμιέρα παρακολούθησαν στο YouTube ταυτόχρονα 3 εκατομμύρια θεατές.

Επιπλέον το μουσικό βίντεο για το «Butter» συγκέντρωσε συνολικά 108.200.000 προβολές της πρώτες 24 ώρες της κυκλοφορίας του, χαρίζοντας στους BTS το ρεκόρ για το μουσικό βίντεο με τις περισσότερες προβολές στο YouTube μέσα σε 24 ώρες και για το μουσικό βίντεο από K-pop συγκρότημα με τις περισσότερες προβολές στο YouTube μέσα σε 24 ώρες.

Οι BTS εξάπλωσαν επίσης την κυριαρχία τους και στο Spotify.

Το «Butter» συγκέντρωσε από 11.042.335 streams στην πλατφόρμα την πρώτη ημέρα της κυκλοφορίας του για να καταρρίψει το ρεκόρ της συνεργασίας του Ed Sheeran και του Justin Bieber στο «I Don’t Care» για το καλύτερο ντεμπούτο στα χρονικά του Spotify.

Τα Παγκόσμια Ρεκόρ Guinnes υπογραμμίζουν ότι «Butter» κατέρριψε την επίδοση του «I Don’t Care» για μόλις 64.946 streams.

Η επιτυχία του boy band στο Spotify επιβεβαιώνει ακόμα ένα ρεκόρ που είναι ενδεικτικό των ασυναγώνιστων αριθμών που καταγράφει το επταμελές συγκρότημα στη δημοφιλή υπηρεσία streaming.

Μέχρι τις 27 Απριλίου 2021, η μουσική τους έχει αναπαραχθεί περισσότερες από 16,3 δισεκατομμύρια φορές στην πλατφόρμα, με τους BTS να σημειώνουν επιπλέον το ρεκόρ για το συγκρότημα με τα περισσότερα streams στο Spotify.

Το ρεκόρ είχε προηγουμένως το βρετανικό συγκρότημα των Coldplay με 16,1 δισεκατομμύρια streams, όμως πλέον περνούν στη δεύτερη θέση. Στην τρίτη θέση ακολουθούν Imagine Dragons με 15,7 δισεκατομμύρια streams.

Τα δημοφιλέστερα τραγούδια των BTS στο Spotify είναι το «Dynamite» (829,7 εκατ. streams) και το «Boy With Luv» (642,6 εκατ. streams).

Μαζί με αυτά τα πέντε νέα επιτεύγματα, οι BTS διαθέτουν συνολικά στο ενεργητικό τους 33 Παγκόσμια Ρεκόρ Guinness.

Τα πέντε νέα Παγκόσμια Ρεκόρ Guinness των BTS με το «Butter»

• Οι περισσότεροι θεατές στην πρεμιέρα ενός βίντεο στο YouTube.
• Οι περισσότεροι θεατές στην πρεμιέρα ενός μουσικού βίντεο στο YouTube.
• Το μουσικό βίντεο με τις περισσότερες προβολές μέσα σε 24 ώρες στο YouTube.
• Το μουσικό βίντεο από K-pop συγκρότημα με τις περισσότερες προβολές μέσα σε 24 ώρες στο YouTube.
• Το τραγούδι με τα περισσότερα streams στο Spotify τις πρώτες 24 ώρες της κυκλοφορίας του.

Πηγή: hit-channel.com