Post

Share this post

Οι ταινίες της εβδομάδας: Τετράποδοι ήρωες κλέβουν την παράσταση

Οι νέες ταινίες και οι επανεκδόσεις που βγαίνουν στις αίθουσες την Πέμπτη 17 Σεπτεμβρίου με μια ματιά!

Την ώρα που «Tenet» και «Μουλάν» μοιράζονται τα μεγαλύτερα κομμάτια στην πίτα των εισπράξεων στις αίθουσες, πέντε νέες ταινίες και μια επανέκδοση κλασικής – η φελινική «Ιουλιέτα των πνευμάτων»- επιδιώκουν να κλέψουν τα ψίχουλα που περισσεύουν στα ελάχιστα σινεμά που μένουν ελεύθερα από τα χολιγουντιανά βαριά όπλα.

Greenland: Το τελευταίο καταφύγιο

Λογικά η πληθωρική δράση που υπόσχεται το «Greenland: Το τελευταίο καταφύγιο» με τον Τζέραρντ Μπάτλερ να τρέχει να σώσει την οικογένεια του από το ενδεχόμενο της ολοκληρωτικής καταστροφής που προκαλεί η εμφάνιση ενός πελώριου κομήτη, έχει τον πρώτο λόγο.
Κριτική και αίθουσες προβολής

Οι ζωές που δεν έζησα

Εκτός κι αν η συγκίνηση – φτιαχτή ή όχι δεν έχει και τόση σημασία για την Σάλι Πότερ- που υπόσχεται το «Οι ζωές που δεν έζησα» με τους Χαβιέ Μπαρδέμ στο ρόλο του πατέρα που πάσχει από άνοια και Ελ Φάνινγκ (η θυγατέρα του που τον φροντίζει) καταφέρει να πείσει τους πιο ευαίσθητους των θεατών να την προτιμήσουν.
Κριτική και αίθουσες προβολής

Ο ακαταμάχητος

Το γέλιο που η υπόσχεται η πολιτική σάτιρα «Ο ακαταμάχητος» του Τζον Στιούαρτ με τον Στιβ Καρέλ στο ρόλο ενός συμβούλου επικοινωνίας των Δημοκρατικών δεν είναι ποτέ απλόχερο και αβίαστο.
Κριτική και αίθουσες προβολής

Scooby- Doo

Οι άλλες δύο ταινίες «Scooby- Doo» και «Οι άγνωστοι Αθηναίοι», έχουν για πρωταγωνιστές κάποια τετράποδα. Σχεδιασμένα στον Η/Υ στην πρώτη περίπτωση, αυθεντικά και ολοζώντανα στη δεύτερη.

Οι άγνωστοι Αθηναίοι

Το ντοκιμαντέρ της Αγγελικής Αντωνίου είναι από πολλές απόψεις η ταινία της εβδομάδας χάρη στην τρυφερότητα αλλά και την χιουμοριστική διάθεση με την οποία ντύνει η σκηνοθέτιδα την καθημερινότητα της ζωής των απολαυστικών πρωταγωνιστών της. Ο Σωκράτης, η Ήρα ή Φωτούλα, ο μουσικόφιλος Μάρκος και ο τρομερός Σοφοκλής είναι κάποιοι από τους συμπαθείς αλητάμπουρες που κόβουν βόλτες στο κέντρο της Αθήνας προσφέροντας καταπληκτικά στιγμιότυπα στους περαστικούς.

πηγή: monopoli.gr