Post

Share this post

Καρλ Λάγκερφελντ: Η συναρπαστική ζωή του σπουδαίου σχεδιαστή γίνεται σειρά

Η συναρπαστική ζωή, η αξιοθαύμαστη επαγγελματική πορεία, οι έρωτες και οι αντιπαλότητες του σπουδαίου σχεδιαστή μόδας Καρλ Λάγκερφελντ θα αποτελέσουν αντικείμενο μιας νέας δραματικής σειράς, με τίτλο «Kaiser Karl».

«Kaiser Karl» θα τιτλοφορείται η δραματική σειρά μυθοπλασίας έξι επεισοδίων της Disney+ με θέμα τον διάσημο σχεδιαστή μόδας Καρλ Λάγκερφελντ, όπως ανακοίνωσε σήμερα το πρωί ο Πρόεδρος της Disney EMEA, Jan Koeppen.

Λίγα λόγια για τη σειρά
Αν και για τον θρυλικό σχεδιαστή έχουν γυριστεί ήδη αμέτρητα ντοκιμαντέρ, το «Kaiser Karl», θα αποτελέσει, ωστόσο, την πρώτη δραματική σειρά για μια από τις σημαντικότερες προσωπικότητες στην ιστορία της μόδας. Στη δημιουργία θα συμμετέχει η παριζιάνική εταιρεία παραγωγής Gaumont, πιο πρόσφατη επιτυχία της οποίας υπήρξε η σειρά του Netflix «Λουπέν».

Το τηλεοπτικό πρότζεκτ θα βασίζεται στη βιογραφία της Ραφαέλ Μπακέ, η οποία θα αναλάβει τη συγγραφή του σεναρίου μαζί με τους Isaure Pisani-Ferry («Vampires» ) και Jennifer Have («Unfaithful»). Τα γυρίσματα θα πραγματοποιηθούν στη Γαλλία.

Υπόθεση
Η ιστορία ξεκινάει το καλοκαίρι του 1972 και ιχνηλατεί την πορεία του Καρλ Λάγκερφελντ ως την ανάδειξή του σε διάδοχο της Coco Chanel, που πέθανε τον προηγούμενο χρόνο, αλλά και την καθιέρωση του ως του πιο επιτυχημένου σχεδιαστή, σε μια εποχή όπου ο Yves Saint Laurent υπήρξε η μεγαλύτερη προσωπικότητα στον χώρο της μόδας.

Η αντιπαλότητα ανάμεσα στον Λάγκερφελντ και τον Πιερ Μπερζέ, συνεργάτη του YVS, καθώς και η ερωτική σχέση του με τον Ζακ ντι Μπάσερ θα αποτελέσουν, επίσης, κεντρικό θέμα της σειράς.

Δηλώσεις των παραγωγών:
Η σειρά θα αποτελέσει μέρος της νέας εκτενέστατης συνεργασίας της Disney με ευρωπαϊκές εταιρείες παραγωγής, όπως επισήμανε ο πρόεδρος της The Walt Disney Company EMEA, Jan Koeppen, κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου, στο πλαίσιο του Series Mania Lille Dialogues:

«Έχουμε μια άκρως ενδιαφέρουσα και ποικιλόμορφη ευρωπαϊκή λίστα και το «Kaiser Karl» αποτελεί ισχυρή ένδειξη των ιστοριών που θέλουμε να αφηγηθούμε. Επιπλέον, αισθανόμαστε ότι υπάρχουν πτυχές της ιστορίας του Καρλ Λάγκερφελντ που δεν έχουν λάβει την προσοχή που τους αξίζει και ανυπομονούμε να τις μοιραστούμε με το κοινό».

Η Pauline Dauvin, αντιπρόεδρος προγράμματος και ορίτζιναλ παραγωγών της Disney στη Γαλλία δηλώνει: «Γοητευτήκαμε αμέσως από την ιδέα της μεταφοράς της βιογραφίας της Ραφαέλ Μπακέ, η οποία θα αποτελέσει την πρώτη συνεργασία της Disney με την Gaumont όσον αφορά τις γαλλικές πρωτότυπες σειρές.

Η σειρά θα αναδείξει τη μοναδική στιγμή μεταμόρφωσης της γαλλικής βιομηχανίας μόδας τη δεκαετία του 1970, ενσαρκωμένη από ένα εμβληματικό άτομο με πολλαπλά προσωπεία, τον Καρλ Λάγκερφελντ».

Ο Christophe Riandée της Gaumont σχολίασε: «Το «Kaiser Karl» αποτελεί ένα είδωλο του αιώνα και η Disney από το ξεκίνημα υπήρξε ιδιαίτερα υποστηρικτική όσον αφορά το δημιουργικό όραμά μας για τη σειρά».

Πηγή: monopoli.gr