Post

Share this post

Κάρεϊ Μάλιγκαν: Οι ρόλοι που αποδεικνύουν το ταλέντο μίας «πολλά υποσχόμενης γυναίκας»

Η «Promising Young Woman» Κάρεϊ Μάλιγκαν γίνεται 36 και εμείς σας παρουσιάζουμε τους καλύτερους ρόλους της μέχρι τώρα.

Η Κάρεϊ Μάλιγκαν γίνεται σήμερα 36 ετών και φαίνεται πως αυτή είναι ήδη η χρονιά της! Ο μεγάλος της ρόλος την χρονιά που πέρασε είναι αυτός της Κάσι στην ταινία «Πολλά Υποσχόμενη Νέα Γυναίκα» («Promising Young Woman»), που σάρωσε τις υποψηφιότητες στα μεγαλύτερα κινηματογραφικά βραβεία.

Ας ρίξουμε μια ματιά, λοιπόν, στους καλύτερους ρόλους της Βρετανίδας ηθοποιού μέχρι τώρα.

Promising Young Woman (2020)

Η Μάλιγκαν πρωταγωνιστεί στο σκηνοθετικό ντεμπούτο της Έμεραλντ Φένελ που θα δούμε φέτος στα θερινά σινεμά. Ενσαρκώνει τον ρόλο της Κάσι, μιας νεαρής γυναίκας που τεστάρει τα όρια των ανδρών απέναντι σε μεθυσμένες γυναίκες ενώ ταυτόχρονα ψάχνει δικαίωση για τον χαμό της κολλητής της, η οποία είχε πέσει θύμα βιασμού. Ήταν υποψήφια για Όσκαρ Α’ Γυναικείου Ρόλου, για Χρυσή Σφαίρα Καλύτερης Ηθοποιού σε δράμα και σε πολλά ακόμη γνωστά Φεστιβάλ. Κέρδισε, μεταξύ άλλων, το βραβείο Καλύτερης Ηθοποιού στα Independent Spirit Awards και στα Critics’ Choice Movie Awards.

Promising Young Woman

Promising Young Woman

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑLucifer: Η σειρά φαινόμενο επιστρέφει στο Netflix με ανατροπές

Ο Υπέροχος Γκάτσμπυ (2013)

Στην συγκεκριμένη ταινία εποχής, η Κάρεϊ Μάλιγκαν υποδύεται την Ντέιζι, τον μεγάλο έρωτα του Τζέι Γκάτσμπυ (Λεονάρντο Ντι Κάπριο). Στην ταινία, όλα γίνονται για χάρη της ενώ εκείνη βρίσκεται στο μεγάλο δίλημμα καθώς είναι παντρεμένη σε έναν αποτυχημένο γάμο. Πρόκειται δικαίως για έναν από τους καλύτερους ρόλους της, βγάζοντας μια ευαισθησία και κομψότητα.

The Great Gatsby (2013)

The Great Gatsby (2013)

Drive (2011)

Σε αυτή τη δραματική ταινία δράσης η Μάλιγκαν έχει στο πλευρό της τον Ράιαν Γκόσλινγκ. Ενσαρκώνει την Αϊρίν, μια νέα μητέρα που ζει μόνη καθώς ο άντρας της βρίσκεται στην φυλακή. Γνωρίζει τον Γκόσλινγκ και ερωτεύονται παρόλο που δεν έχει συμβεί τίποτα μεταξύ τους και, φυσικά, όλα περιπλέκονται περισσότερο όταν ο άντρας της αποφυλακίζεται. Οι δυο ηθοποιοί αποφάσισαν να κόψουν πολλούς μεταξύ τους διαλόγους καθώς πίστευαν πως με την σιωπή τους θα γίνει πιο έντονα αντιληπτή η χημεία τους. Όπως δήλωσε η ίδια η Μάλιγκαν, το να γυρίζει την ταινία ήταν ουσιαστικά το να «κοιτάω στα μάτια με λαχτάρα τον Ράιαν Γκόσλινγκ για ώρες κάθε μέρα».

Drive (2011)

Drive (2011)

Μακριά από το πλήθος (2015)

Άλλη μια ταινία εποχής, μιας και τέτοιοι ρόλοι της πάνε πολύ! Η Μάλιγκαν σε αυτήν την ταινία του Τόμας Βίντερμπεργκ παίζει την Bathsheba, μια νεαρή χωριατοπούλα που ξαφνικά κληρονομεί τη φάρμα του θείου της. Πρόκειται για έναν πολύ δυναμικό ρόλο που αφορά μια γυναίκα στην βικτοριανή Αγγλία, η οποία αποφασίζει να διευθύνει μόνη της τη φάρμα. Ταυτόχρονα, πολιορκείται από τρεις άνδρες, διαφορετικών κοινωνικών τάξεων, που θέλουν να την παντρευτούν.

Μακριά από το πλήθος (2015)

Μακριά από το πλήθος (2015)

Πηγή: monopoli.gr