Post

Share this post

Η φωνή μας δείχνει τι χαρακτήρας είμαστε

Η έρευνα που θα σου δείξει τι άνθρωπος είναι κάποιος αρκεί να ακούσεις την φωνή του
Το Πανεπιστήμιο του Göttingen παρουσίασε μαι εντυπωσιακή έρευνα που άφησε κοινό και επιστημονική κοινότητα έκπληκτους. Μια πολυπληθής ερευνητική ομάδα, χρησιμοποίησε δείγμα 2000 ανθρώπων, γυναικών και ανδρών και παρουσίασε πως συνδέεται η φωνή μας με το χαρακτήρα μας.

Οι εθελοντές που πήραν μέρος στην έρευνα ήταν από 4 διαφορετικές χώρες και είναι η πρώτη φορά που χρησιμοποιήθηκαν ψηφιακά μέσα σε τέτοιου είδους έρευνα.

Οι επιστήμονες λοιπόν βρήκαν ότι οι βαριές και μπάσες φωνές έχουν έντονη κοινωνική σεξουαλικότητα, είναι άνθρωποι που παίρνουν πρωτοβουλίες, ρισκάρουν και επιμένουν στις προσπάθειες τους.

Είναι εξωστρεφείς, ανοιχτοί σε νέες εμπειρίες, ανεκτικοί και δέχονται τον διάλογο πιο εύκολα.

«Η φωνή των ανθρώπων μπορεί να προξενήσει τεράστια και άμεση εντύπωση σε έναν άλλον. Ακόμα κι αν απλώς ακούμε τη φωνή κάποιου χωρίς οπτικά στοιχεία, καταλαβαίνουμε σχεδόν άμεσα ότι μιλάμε σε έναν άνδρα, μια γυναίκα, ένα παιδί ή ένα ηλικιωμένο άτομο. Μπορούμε, επίσης, να καταλάβουμε αν το άτομο αυτό δείχνει ενδιαφέρον, είναι φιλικό, λυπημένο, εκνευρισμένο ή αν έχει ελκυστική φωνή. Επίσης, ξεκινάμε να κάνουμε υποθέσεις σχετικά με την αξιοπιστία και την κυριαρχικότητά του», αναφέρει η Δρ. Julia Stern από το Πανεπιστήμιο του Göttingen.

Από την άλλη, οι άνθρωποι με ψηλές φωνές με λιγότερη ένταση, είναι επιφυλακτικοί, νευρικοί, εγκαταλείπουν εύκολα τις προσπάθειές τους και συνάπτουν δυσκολότερα σχέσεις.

Πηγή: e-daily.gr