Post

Share this post

Δείτε την παλαιότερη βυθισμένη πόλη στον κόσμο

Μια πτήση εγκαίρως και ταυτόχρονα στα εξωτικά ελληνικά χρώματα. Το απόλυτο τυρκουάζ συνδυάζεται με την παλαιότερη πόλη του κόσμου. Όλα αυτά, στη Λακωνία, στα Στενά της Ελαφόνησου, Ελλάδα.

Δίπλα στην Πούντα Λακωνίας βρίσκεται το Παυλοπέτρι, ένα μικρό νησί απέναντι από την Ελαφόνησο.Στην ευρύτερη περιοχή υπάρχουν αρχαιολογικά ευρήματα που μαρτυρούν την κατοίκηση της περιοχής από τα αρχαία χρόνια.Μεταξύ του νησιού και της ακτής βρίσκεται μια αρχαία πόλη, βυθισμένη λίγα μέτρα κάτω από την επιφάνεια, περίπου 5 χιλιετίες.Είναι μοναδικό στο είδος του καθώς έχει συγκεκριμένο σχεδιασμό με δρόμους, κτίρια και νεκροταφείο.

Ανακαλύφθηκε το 1967 από τον Nicholas Flemming και χαρτογραφήθηκε το 1968 από μια ομάδα από το Πανεπιστήμιο του Cambridge. Υπάρχουν τουλάχιστον 15 κτίρια σε βάθος 3 έως 4 μέτρα και πρόσφατες έρευνες του 2009 αποκάλυψαν ότι εκτείνεται σε 9 στρέμματα. Αρχικά εκτιμήθηκε ότι η πόλη χτίστηκε γύρω στο 1600-1100 π.Χ. αλλά αργότερα έρευνες αποκάλυψαν μέσω ευρημάτων ότι η πόλη κατοικήθηκε πριν από το 2800 π.Χ., στην αρχή της Εποχής του Χαλκού. Πιστεύεται ότι η πόλη βυθίστηκε το 1000 π.Χ.

Δείτε το βίντεο εδώ:

https://rumble.com/v8igav-rare-drone-footage-of-the-oldest-submerged-city-in-the-world.html

Πηγή: e-daily.gr